Libyan Rannikkovartiosto ampui varoituslaukauksia kohti Espanjalaista pakolaispelastusalusta

Espanjalainen NGO alus Proactiva Open Arms on kritisoinut Libyan rannikkovartiostoa sen ammuttua varoituslaukauksia lähelle heidän yhtä pelastusalusta joka oli etsimässä pakolaisia Libyan rannikolta.

Joukko sanoi välikohtauksen sattuneen aiemmin tällä viikolla väittäen tämän sattuneen kansainvälisillä vesillä. “Golfo Azzurro” alus oli lähestynyt Libyan rannikkovartioston alusta joka oli senjälkeen ampunut varoituslaukauksia ilmaan, Kurier raportoi.

Pakolaismyönteisen NGO ryhmän mukaan, Libyalaiset sen jälkeen kommunikoineet radiolla sanoen ”Olemme seuranneet teitä jo päivittäin. Olette suorittamassa epäilyttävää tehtävää, meillä on vahvistus että käytte kauppaa salakuljettajien kanssa, älkää palatko vesillemme.

 

Proativa Open Arms on myös syyttänyt Euroopan Unionia Libyan rannikkovartioston rahoittamisesta. Euroopan Komission puhemies torjui syytöksen sanoen: EU ei rahoita Libyan rannikkopuolustusta, me vain koulutamme joitain heistä”.

Italian hallitus on sijoittanut rahaa Libyan rajavartioston uusien rekryyttien palkanmaksuun. Italialaiset ovat myös olleet äänessä lähettääkseen laivoja auttamaan Libyalaisia jotka äskettäin ottivat kiinni ja lähettivät takaisin alukset kuormanaan yli tuhat pakolaista, aiemmin tällä viikolla.

Puhemies lisäsi EU tuen tarkoituksen olevan ”mahdollistaa heidän kontrolloivan paremmin Libyan rajoja, ottaen huomioon kansainvälisen lain ja ihmisoikeudet ja sanoen kaikkien konfliktin vaatimien voimatoimien olevan valitettavia.

Välikohtaus on viimeisin Golfo Azzurrolle ja Proactiva Open Armsille joilta on kielletty maihintulo Italian satamiin aiemmin tällä viikolla Italian syytettyä heitä Italian Hallituksen hyväksymän NGO toimintakoodin rikkomisesta.

Espanjalainen NGO organisaatio ei ole ainut joukko joka on Italian syytösten kohteena yhteistyöstä ihmissalakuljettajien kanssa. Saksalainen NGO Jugend Rettetin laiva ”Iumenta” on takavarikoitu Italian viranomaisten toimesta tultuaan syytetyksi yhteistyöstä ihmissalakuljettajien kanssa.

Italialaiset esittivät äskettäin valokuvatodisteita joiden väittävät osoittavan ”Iuventan” miehistön tekevän yhteistyötä ihmisssalakuljettajien kassa Libyan rannikolla.

Jugend Rettet on kiistänyt väitteet ja on sensijaan syyttänyt ”Oikeistohakkereiden” saaneen näyttämään siltä että heidän aluksensa olisi ylittänyt Libyan aluevesirajan.

Lähde:

http://www.breitbart.com/london/2017/08/11/libyan-coastguard-fires-warning-shots-migrant-rescue-vessel/

Mainokset