UK,n National Grid rakentaa kiireissään uutta 1000 MV siirtokaapelia Ranskaan avatakseen sen vuonna 2020.

Mutta onko Ranskalla ylimäärää mitä myydä?

Nicolas Hulot, Ranskan ympäristöministeri julkitoi viime kuussa Ranskan ”voivan sulkea jopa 17 ydinreaktoria” olemassaolevista 24,stä vuoteen 2025 mennessä

 

image

Nicolas Hulot, Ranskan ympäristöministeri  ilmoitti maanantaina että Ranska voi sulkea 17 ydinreaktoria vuoteen 2025 mennessä.

Hulot sanoi muutoksen kohdistetun tuomaan politiikan linjaan uudistuvan energian lain kanssa, joka tähtää vähentämään Ranskan riippuvuutta ydinvoimasta 50 prosenttiin. Ranska tuottaa nykyisin lähes 75% sähköstään ydinvoimalla. Hajauttamispaine tulee Hulotin ja Presidentti Macronin hallinnon aiemmasta profiilia nostaneesta, äskettäin julkaistun näkemyksen seurauksena, mukaanlukien fossiilisten polttoaineiden etsimiskielto, bensiini ja Dieselkulkuneuvojen myyntikielto vuoteen 2040 mennessä.

”On ymmärrettävää että saavuttaaksemme tavoitteemme meidän on suljettava joukko reaktoreita … se voi olla jopa 17 reaktoria, se on nähtävä” Hulot kertoi Ranskan Radioasemalle RTL,lle. ”Jokaisella reaktorilla on oma yksittäinen taloudellinen, sosiaalinen ja jopa turvallisuussisältönsä.

http://www.france24.com/en/20170710-france-hulot-could-close-nuclear-plants

Tuuli ja aurinko tuottavat nykyään vain 5% ranskan sähköstä, ja mikä tahansa straregia joka heittää pois neljänneksen tuotannosta korvatakseen sen uusiutuvilla on vaikeuksien kerjäämistä.

Mutta mihin tämä jättää Britannian?

Hiili ja kaasu ovat aika pieni osatekijä Ranskassa. Sitävaston atomivoima tuottaa 40 GW koko vuoden, kaasun huippukulutus on 8 GW talvisin joten näyttää olevan vähän mahdollisuuksia ottaa löysiä pois.

image

http://www.gridwatch.templar.co.uk/france/ 

Tehdäkseen asian vieläkin pahemmaksi, Ranska on sähkön nettoviejä useimmille naapurimailleen.

 

Francepowertrading2015[2426]

 

Suuren kysynnän ja matalan tarjonnan aikana, mihin kirves putoaa. Ja mihin hintaan mikään sähkö on saatavilla.

 

Kahjoja Viritelmiä

Macronin valinnan jälkeen toukokuussa Ranskan Ympäristöministeriö nimettiin uudelleen Ekologisen ja Sosiaalisen Muutoksen ministeriöksi.

Sillä ei ole mitään tekemistä ympäristönsuojelun tai sellaisen kanssa, eikä varmasti mitään tekemistä energian kanssa.

Ikään kuin tämä ei olisi kyllin kelvotonta, ministeri on varmasti Nicolas Hulot,. Wikipedian mukaan:

Nicholas Hulot on Ranskalainen journalisti ja ympäristöktivisti. Hän on Nicholas Hulot säätiön, 1990 perustetun ympäristöryhmän perustaja ja presidentti 

Kuulostaa vieläkin höperömmältä versiolta hullusta George Monbiotista.

Kirjoittaja on aika varma etteivät Ranskalaiset äänestäneet tämänsorttista ekohullua.

Ollen jopa varmempi etteivät Brititkään.

Lähde.

https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2017/08/05/france-could-close-up-to-17-nuclear-reactors-by-2025/#more-29063

Mainokset