Valokuvaaja Varattomaksi Apinan Tekijänoikeushaasteen Vuoksi

Muistathan David Slaterin, valokuvaajan jonka kameran apina sieppasi ottaen itsestään useita sefieitä jotka tulivat nähtäviksi Internetiin? Valokuvaaja on vuosia taistellut kuvien tekijänoikeuksista oikeudessa ollen nyt vararikossa.

Guardian reportoi 52 vuotiaan valokuvaajan käyttäneen varansa pärjäten nyt tennisvalmentajana ja koiranulkoiluttajana elantonsa eteen.

Alkuperäisten apinaselfieiden levittyä nettiin, poistamispyynnöt lähetettiin Slaterille kuvia jakaneen julkaisun toimesta. Tämä sytytti suuren väittelyn omistaako Slater edes tekijänoikeudet kuviin koska teknisesti se oli apina joka otti kuvat.

 

Wikipedia asettui apinan puolelle lausuen kuvan olevan julkinen koska se oli apinan ottama eikä Slaterin. PETA (eläinaktivistijärjestö) teki seuraavaksi haasteen apinan puolesta saadaksen tekijänoikeudet apinan nimiin.

US tekijänoikeusvirasto lausui vuonna 2014 ettei se voi antaa tekijänoikeuksia eläimille oikeuden määrätessä vuonna 2016 ettei apina voi omistaa tekijänoikeuksia kuuluun selfieen.

 

Mainokset