Bill Gatesin rahoittama tutkimus herättää epäilyjä.

Jos vanhat enteet pitävät paikkansa punavihermediassamme on kohta luvassa hyökkäys hiilidioksidia vastaan väitteineen että sen lisääntyminen nälkiinnyttää ihmisiä, vastoin aiempaa käsitystä että CO2 lisääminen tai lisääntyminen kasvattaisi satoja.

Toisaalta tämä näyttäisi olevan ns. ”Non Problem” koska maailman kehittynein ilmastotiede on jo keksinyt että jälkipolvien kutistaminen 50 senttisiksi kemiallisella kastraatiolla ja geeniperimää ronkkimalla vähentäisi yksilökohtaista proteiinintarvetta vastaavassa määrin.

Mistä on kysymys tällä kertaa?

Tutkimuksen esittämät väitteet:

Ihmisen aiheuttamat CO2 päästöt alentavat peruselintarvikesadon ravintoarvoa lisäten kaikkein haavoittuvimpien ihmisten nälkiintymisriskiä.

Tämä tutkimus tuottaa lisätodisteita ihmisperäisten CO2 päästöjen rajoittamiseksi. 

Huomio kiinniittyy siihen että vain ihmisperäisillä CO2 päästöillä (n. 2%) näkyy olevan mahdollinen nälkiinnyttämisvaikutus.

Nooh oli miten oli, tämä on vain ennakkovaroitus mitä tulemaan ettei punavihreät mätisäkkitoimittajat pääse julistamaan riemuvoittoa yllätyksellisesti eli pari kommenttia aiheesta WUWT blogin kommenttiosuudesta.

Global warming is like throwing water on the wicked witch of the East — it makes us all shrink and melt into nothing. Well, maybe a bit of steam…

8% or so less protein will be compensated for by 10-15% greater affordability.

SR

… and higher productivity. The “challenges for Sub Saharan Africa, where millions already experience protein deficiency” for example, are that not much grows there. Well, it didn’t in the past. A lot more is growing there now, thanks to increased CO2 levels. So the challenges aren’t continuing – CO2 is fixing them. I think the people of Sub Saharan Africa will be very happy with 8% less protein than others, given that they had next to nothing before.

Yes, the grains will grow more rapidly and efficiently, thus needing less enzymes (protein) to make their growth happen. And, yes, the nutrient content is not necessarily lower per plant product, but the density will be lower and that means more will need to be eaten.

However, what we really should do is feed the extra grains to livestock and create more high quality protein, with nutrients galore. Vegans hate the idea but the best protein is animal protein, called complete protein.”

Eli tiivistettynä: Saharan alapuolisen alueen asukit olisivat hyvinniin onnellisia saadessaan 8% vähemmin proteiinia kuin muut, saatuaan sitä ennen ei mitään.

Paras proteiinilähdehhän on liha, ja jollei sitä ole pitää siis syödä vastaavasti enemmin viljatuotteita joissa siis on vähemmin proteiinia.

Lähde:

Millions may face protein deficiency as a result of human-caused carbon dioxide emissions

 

Mainokset