Ilmastotieteilijät Uskovat Että Globaali Lämpeneminen Voi Nykyään Tappaa Ihmiset Minuuteissa.

Ilmastonmuutoksen aiheuttama suuri kosteus Intiassa, sen ympärillä ja muussa Aasiassa voi mahdollisesti tappaa yli kolmanneksen alueen ihmisistä, Science Advances journaalin julkaisema tutkimus huomauttaa. Tutkijat tarkastelivat ilmankosteustasoja sekä kehon kykyä sopeutua näihin tasoihin päätelmissään.

”Kaikkein suurin tulevien äärimmäisten lämpöaaltojen uhka on keskittynyt tiheästi asutuille maantalousalueille Ganges ja Indus jokien valuma-alueille” kirjoitti entinen MIT tutkijatiedemies Eun-Soon Im joka johti tutkimusta. Muut akateemikot jotka eivät liittyneet tutkimukseen jakoivat samanlaiset ajatukset ilmastonmuutoksen mahdollisesta vaikutuksesta ilmankosteudessa.

”On vaikea kuvitella olosuhteita jotka ovat liian kuumia ihmiselle selvitä paria minuuttia enempää, mutta tästä oli tarkalleen kysymys josta keskusteltiin tässä tutkimuksessa”, sanoi Stanford Yliopiston tutkija Chris Field, joka ei osallistunut tutkimukseen.

Tutkimuksen tutkijat käyttivät psyksometriä (haihtumis-kosteusmittaria) jossa märkä pyyhe kierretään kuivan lämpömittarin ympärille. Se määrittää kosteuden sekä muutoksen mintä ilmastonmuutoksella voi olla ihmiskeholle.

Niin kutsutun ”märkä lämpömittarin” lämpötilat ylittävät harvoin 32C, lämpötilaa jota pidetään hyvin vaarallisena. tutkijat sanovat ihmisten voivan selvitä 35 C asteen lämpötiloista mutta selviytymismahdollisuudet pienenevät tämän ylittävillä lämpötiloilla.

Useimmat ihmiset jotka voivat altistua, tutkimus huomauttaa, ovat köyhät maataloustyöläiset Intiassa ja Pakistanissa missä ilmastointilaitteita ei ole saatavilla. Samanlainen tutkimus on julkaistu keskiviikkona joka esitti ilmastonmuutoksen oletettavasti aiheuttavan Intialaisten maanviljelijöiden päätymisen itsemurhiin.

3C asteen nousu maaseudulla on yhdistetty lähes 400 itsemurhakuolemaan, Kalifornian Berkleyn Yliopiston tutkimus, mainitsi. Kuten kerrottu tutkijat antavat ymmärtää lähes 60 000 maataloustyöläisen itsemurhan viimeisten kolmen vuosikymmenen aikana voitavan hahmottaa ilmastonmuutokseen.

Tutkijat myöskin lausuivat sateisuuden lisääntymisen niinkin vähän kuin puoli tuumaa vuodessa olevan yhteydessä 7% itsemurhamäärän laskuun teollisuuden itsemurhaluvuissa. Itsemurhaluvut heittivät kuperkeikkaa kahtena sateen vähenemisen jälkeisenä vuotena tutkija Tamma Carletonin mukaan.

Intia joka saa lähes 70% energiastaan hiilentuotannosta, on tullut ruutitynnyriksi monille aktivisteille jotka uskovat että Pariisin ilmastosopimus oli maailman paras mahdollisuus vähentää kasvihuonekaasupitoisuuksia.

Ympäristönsuojelijat ja poliitikot ovat tehneet kaiken voitavansa houkutellakseen maailman saastuneimman maan liittymään Pariisin ilmastosopimukseen, mukaanlukien useat lainat viime vuonna arvoltaan 1,5 miljardia $ kansainvälisiltä talousinstituuteilta katoille asennettavaan aurinkovoimaan. Intia sai myös toiset 750 miljoonaa $ lainaa kattoaurinkopaneeleihin Maailmanpankilta.

Lähde:

http://climatechangedispatch.com/climate-scientists-now-believe-global-warming-could-kill-people-within-minutes/

Mainokset