Skandaali: Australian Ilmatieteen laitos (BoM) jäi kiinni kylmien lämpötilojen erasoinnista

Etusivun skandaali tänään Australiassa: BoM avaa kylmän tapauksen lämpötiladatassa

Jennifer Marohasy, Lance Pidgeon, Bureau of Meteorology, Australia, cold temperatures, scandal, adjustments, climate change, global warming.

Jennifer Marohasy, Lance Pidgeon, Stevenson screenin vieressä, Goulburnin Lentokentällä.

Hämmästyttävä on median voima. Äkisti Ilmatieteen laitoksen pitää uudelleensijoittaa laitteisto, vastata kysymyksiin ja perustaa sisäinen tutkimus. Mutta heitä onkin varoitettu viikkoja. Lance Pidgeon ja Jennifer Marohasy ovat viikkoja vahtineet automaattisten sääasemien tallentamia kylmiä lämpötiloja ja senjälkeen hämmästelleet kun samat lukemat joko ilmestyvät kansalliseen raakadata-arkistoon lämpimämpänä tai yksinkertaisesti katoavat. BOM,illa on ilmeisesti suodatin asetettu niin että superkylmät lämpötilat pitää manuaalisesti tarkistaa. Vieläpä suodatin on asennettu niin ylös, Thredbon tapauksessa, lähes viisi kokonaista astetta lämpimämpää kuin ennestään mitattu.

Vautsi Mitä raakadatalla yleensäkin tarkoitetaan enään?

Aitojen mittausten arvostuksen puute on perusteeltaan epätieteellistä. Kuinka paljon BOM edes välittää ilmastomme ymmärtämisestä jos he ovat niin räikeän piittaamattomia datasta? Kuten on sanottu se käyttäytyy enemminkin PR toimistona kuin tieteellisenä instituuttina. Entisiin käytäntöihin perustuen heidän sisäinen tutkintansa löytää selityksiä, ei vastauksia kysymyksiin jättäen korjaamatta inhan metologiansa. BOM tarvitsee täyden ulkopuolisen tutkinnan(mitä ne oikein pelkäävät).  BOM myöntää lämpötilojen adjustointien olevan salaisia ja näin täysin epätieteellisiä. Jos meillä olisi ryhmä tutkimaan datasettiä kuten vaadimme vuonna 2011, tai toistamaan data kuten vaadittiin vuonna syyskuussa 2014 tämä kylmien lämpötilojen erasointi olisi korjattu nykyään. Kuinka paljon dataa on menetetty ikiajaksi?

Ilmatieteen laitoksen Budjetti oli 365.3 milljoonaa vuosina 2015-16. Australian ilmasto on kansallisessa kriisissä, mutta laitos ei suostu julkaisemaan metodeitaan kokonaisuudessaan, eivät tee peruslaadunvalvontaa, eivätkä pysty työllistämään edes yhtä ihmistä vastaamaan kysymyksiin salaisista metodeistaan.

Heinäkuun 5. kysyttiin monia kysymyksia ja nyt lähes kuukausi myöhemmin meillä ei ole vieläkään vastauksia:

— tämä avaa kokonaisen matopurkin monellakin tapaa – mitkä ovat nämä ”rajat”, onko niitä myös tiedostojen kuumalla puolella, kuka ne asetti, kuinka kauan tätä on jatkunut ja missä ne on julkaistu? Ovatko rajat korkeilla lämpötiloilla asetettu yhtä lähelle aiemmin tallennettuja lämpötiloja. Kuinka monta kertaa raakadata tallenteita on automaattisesti pyöristetty?

Jennifer Marohasy osoittaa että näitä sääasemia on käytetty homogenisoimaan muita asemia joiden on oletettu olevan parhaita asemia joita käytetään ACORN datasetissä. Niin, kun BOM protestoi etteivät he ole manipuloimassa dataa on ilmiselvää että tekevät sitä.

Lähde:

http://joannenova.com.au/2017/08/scandal-australian-bureau-of-meteorology-caught-erasing-cold-temperatures/

Mainokset