Stove Gas Stock Photos

 

Jotain mitä ei voi lakaista maton alle.

18% UK,n CO2 päästöistä johtuu lämmityksestä mutta tämän eliminointi vain vaihtamalla kaasusta sähköön ei ole niin suoraviivaista kuin luulisi. Tämä johtuu talvikuukausien ja paivänaikaisista kysyntäpiikeistä.

Alla on Imperial Collegen kuvaus viime vuodelta. Se näyttää arvioidun kansallisen lämmöntarpeen puolen tunnin välein (punainen) ja tosiasiallisen kansallisen sähkönmenekin (harmaa).

 

image

http://www.ccsassociation.org/news-and-events/reports-and-publications/parliamentary-advisory-group-on-ccs-report/

Kuten raportti esittää lämmöntarpeen huippu ylittää sähkön huippukulutuksen 5 – 6 kertaisesti.

selvästikkin kaasun korvaaminen sähköllä edellyttäisi massiivisen kasvun sähköntuotannossa ja siirtokapasiteetissa. Ja edellytyksen että sähköä olisi todella saatavilla silloin kun sitä tarvitaan.

Tähän mennessä hallitus ei ole päässyt pitkälle lämpöpumpuilla ja hitusella alueellisia lämpövoimalaitoksia. Mutta kuten raportti osoittaa, tämä on vain kuin tuuleen sylkisi. Sen sijaan se suosittaa massiivista vedyntuotannon tuomista markkinoille höyryn muodonmuutoksella.

Molemmat dekarbonisaatioskenaariot edellyttävät CCS (CO2 talteenotto) tekniikkaa massiivisessa mittakaavassa, jotain sellaista mitä ei edes esiinny missään käyttökelpoisessa muodossa.

Vetyoptiota on tarkasteltu aiemminkin ja tiedämme sen olevan astronomisen kallista jo asennusvaiheessa. Vedyn valmistus ja kaiken CO2 johtamisen Pohjanmereen maksaminen lisäisi kuluttajien kustannuksia merkittävästi.

Harrabin(UK,n johtava ympäristöaktivisti) höpisee älykkäästä energiasta, akkuvarastoista ja aurinkopaneeleista. Jos tässä on kaikki mihin pitäisi luottaa, taivas meitä auttakoon.

Lähde:

https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2017/07/24/decarbonising-heating/

 

Mainokset