Koska kanat eivät tiettävästi osaa lukea, niiden tuulivoiman läheisyydeesä ilmenneistä patologisista oireista ei voi syyttää sitä että että kanojen ja muiden eläinten oireet johtuisivat tuulivoiman vastaisen kampanjoinnin aiheuttaneesta NOSEBO efektistä.

Maailman luonnonsäätiö (WFCN) valittaa Australian Lääketieteellisen Seuran (AMA) yllättävästä päätöksestä puhtaiden paperien antamisesta teollisen tuulivoiman uhreista ilman epidemilogista tutkimusta tai näkemättä yhtään potilasta. Tuulivoiman naapurit ympäri maailmaa ovat vaatineet jo jonkin aikaa että terveysviranomaiset julkaisisivat tälläisen tutkimuksen mukaanlukien infraäänipiikit ja seismiset värähtelyt lähistön kodeissa. Mutta tämä on kielletty heiltä. Lääkärit ovat paljolti auttamassa teollisuutta, ei uhreja. Tämä toistaa vuosientakaista tohtorit tupakan puolesta propagandaa.

AMA väittää tuulivoiman naapurien kärsivän huolesta, ei mistään muusta ja tuulivoiman vastustajien kampanjat olevan syyllinen(1). Toisin sanoen se on NOSEBO ilmiö ”ollen yksinomaan psygologisperäinen” (Wikipedia).

Mutta miten on eläinten laita? Tiedämme tuulifarmien läheisyydessä elävien kanojen ja karjan kärsivän laajasta kirjosta poikkeamia. Suurin huolenaihe on muuten terveiden eläinten kuolemat, kohtukuolemat, ja syntyneiden  ja alle parivuotiaiden epämuodostumat. Koska eläimet eivät osaa lukea propagandamateriaalia, kuuntelemaan radiota eikä surffailemaan netissä WCFN hyväksyy että niiden poikkeamat eivät voi johtua tuulivoiman vastaisesta kampanjoinnista. Tässä esitetään seikat jotka teidän pyydetään ottamaan huomioon:

1) – 400 vuohta kuoli Taiwanissa vuonna 2009. Nämä eläimet joita pidettiin tuulifarmilla eivät kyenneet nukkumaan: “vuohet näyttivät laihoilta eivätkä syöneet. Yhtenä yönä kaikki  vuohet vain seisoivat navetassa, ne eivät nukkuneet ” (2).

2) – Tanskassa joka on EU johtaja minkintarhauksessa, miljoonia Tanskan kruunuja menetettiin vahingoittuneina turkiksina koska tuuliturbiinit alkoivat operoimaan lähellä minkkifarmia. Eläimet tulivat agressiivisiksi hyökäten toistensa kimppuun aiheuttaen monia kuolemia. Parlamentin jäsenet kuulivat omistajaa ollen hölmistyneitä oppiessaan etteivät tuuliturbiinit olekkaan niin harmittomia kuin tuulivoimateollisuus oli heille kertonut (3).

(3) – Puolassa äskeinen vertaisarvioitu tutkimus kesyhanhista päätteli: “tulokset osoittavat tuuliturbiinien välittömän läheisyyden negatiiviset vaikutukset rehunkulutukseen, painonlisäykseen ja veren kortisolipitoisuuteen(4). 

4) – Nova Scotia, Kanada: Turistien suosima Ocean Breeze EMU farmi on suljettu. Läheisen 850 metrin päässä sijaitsevien tuuliturbiinien värähtelyt ovat tappaneet monia emuista, omistaja lausui. ”lintumme tulivat hyvin agressiivisiksi. Ne eivät aiemmin olleet tämänkaltaisia. Ne olivat hyvin säyseitä. Nämä isot linnut eivät nukkuneet. Ne juoksivat aitauksissaan päivin, öin, kirjoitti omistajien kanssa keskustellut toimittaja. ”huomasimme ettei niiden paino lisäänny lainkaan” omistaja sanoi. Jotkut niistä olivat niin laihoja että saattoi nähdä niiden pienen selkärangan,” … Tuskin kuultavat tai infraäänivärähtelyt ovat tehneet tämän. Infraääni iskostuu päähäsi ja kehoosi ottaen sinut valtaasi, selitti omistaja Chronicle Herald julkaisulle (5). Kolme päivää aiemmin hän oli kirjoittanut globalwindenergyimpact.com sivulle:”Emme voi todistaa että kyseessä on turbiinien vaikutus, mutta yhden asian tiedämme, yli 18 vuoden ajan ennen tuuliturbiineita meillä ei KOSKAAN ollut mitään ongelmia lintujemme kanssa, ei odottamattomia kuolemia, ei rauhattomutta .. Meillä oli terveitä, tuottoisia ja kylläisiä emuja”.(6)

 

 

5) – Tutkimus Portugalista: näyttää että varsoille jotka ovat syntyneet  ja kasvaneet lähellä tuuliturbiineja kehittyy jäsenten epämuodostumia. ”Tässä esitetyt tulokset viittaavat vahvasti että tuuliturbiinien tuottama matalataajuinen kohina hevosten laiduntamisfarmien läheisyydessä voi esittää merkittävää roolia ko. epämuodostuman laukaisemisessa ja puhkeamisessa. (8)

LFN deformity on foal 1

Ylläoleva kuva esittää saman varsan 3 ja 6 kuukauden ikäisenä.

LFN deformity on foal


 
6) – Biologist Dr. Lynne Knuth, todisti kirjeessään Julkishallinnon komitealle seuraavasti.” Wisconsinin tuuliturbiinien raportoidut ongelmat kotieläintuotannossa ovat munantuotannon vähäisyys, poikimisongelmat, kuolleena syntymiset, keskenmenot ja teratogeeniset(epämuodostumien) vaikutukset. 

Kananpojilla: Ristinokkaisuus, puuttuvat silmämunat, kallon epämuodostumat (uponneet silmät), jalat oudoissa kulmissa. Karjassa: Puuttuvat silmät ja hännät

On häiritsevää että kanoilla ja lehmillä on havaittu samanlaisia teratogeenisiä vaikutuksia tuulifarmeilla jotka sijaitsevat 50 mailin etäisyydellä toisistaan, mainiten puuttuvat silmämunat. Perustuen tuulifarmien kokeellisesti havaittujen vaikutuksien korrelaatioon ja niiden näkyviin vaikutuksiin kanoissa nämä vammat voivat johtua matalataajuisesta värähtelystä. Jim Wollmer joka omistaa nämä kanat raportoi että peltiset rakenteet farmin rakennuksissa värähtelevät. Jos infraääni/matalataajuinen ääni on kyllin voimakas saadakseen rakenteet värähtelemään läpikulkiessaan, mten se vaikuttaa herkkiin  olosuhteisiin kehittyvän kananpojan alkioissa ja ihmiskehossa kulkiessaan niiden läpi.

Eläinten terveysongelmat Srnkasin’ entisestä palkintokarjasta sisältävät syöpäkuolemia, silsaa, syyhyä, täitä, syöpäläisiä, lehmät eivät tiinehdi kunnolla, nestevajetta, mutaatioita kuten ei silmämunia tai häntää, lehmät ovat tiineinä vain 1 tai 2 viikkoa ja sitten abortoivat, verta sieraimista, mustat ja valkoiset turkit muuttuvat ruskeiksi, utaretulehdus, munuais ja maksavaurioita …..” (9)

(7) – On olemassa paljon useampiakin selostuksia tuulivoiman vaikutuksista eläimiin, esimerkiksi paimenkoirat kieltäytyvät tekemästä työtään tai jopa lähtevät kenneleistään(10). Ihmiset ovat raportoineen villieläimien katoavan tuulifarmien ympäriltä paitsi vierailevat linnut ja lepakot ja haaskaeläimet jotka tulevat ruokailemaan niiden raadoilla.

Yläolevissa yksityskohtaisissa todisteissa pitäisi olla enemmän kuin tarpeeksi taatakseen läpikotaisen epidemologisen tutkimuksen tuulifarmien naapureista jotka valittavat Tuulivoimalasyndroomasta, sekä heidän eläimiensä kohdalta. Soveltaen varovaisuusperiaatetta tuulivoiman rakentamiselle pitäisi vaatia moratorio siksi ajaksi kuin tutkimus on julkaistu ja analysoitu. Taatakseen puolueettomuuden ja pitääkseen asian yksinkertaisena puolet asiaan liittyvistä asiantuntijoista pitäisi olla hyväksytyt WCFN,n toimesta jota ei voi syyttää tuulivoiman puolustajiksi.

WCFN vastustaa tuuliturbiineita niiden biodiversitettille tuhoisan vaikutuksen vuoksi, mutta me emme ole tunnottomia haitalle joita ne tekevät ihmisille. Uskomme myös Hippokrateen valaan  “primum non nocere” – älä tee haittaa.

Notes:
Kolme kuukautta tämän artikkelin jälkeen 1600 keskenmenoa esiintyi minkkifarmilla joka sijaitsi hieman yli 300 metrin päässä tuulifarmista.
https://wcfn.org/2014/06/07/windfarms-1600-miscarriages/

Sitten kymmenen tuulifarmin lähellä sijaitsevan puutarhakeskuksen 10 naispuolista työntekijää otti lopputilin kokiessaan epäsäännöllisyyksiä kuukautiskierrossaan.
https://wcfn.org/2014/07/10/denmark-wind-turbines-disrupt-menstruation/

Lue myös:
Toinen kauhutarina Tanskasta.
https://wcfn.org/2014/06/23/another-horror-story-from-denmark/
References:
(1) – http://waubrafoundation.org.au/resources/ama-statement-wind-farms-and-health-2014/
(2) – http://news.bbc.co.uk/2/hi/8060969.stm
(3) – http://www.maskinbladet.dk/artikel/tidligere-miljominister-vil-aendre-vindmollebekendtgorelse
(4) – http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24597302
(5) – http://thechronicleherald.ca/novascotia/1168233-turbines-blamed-for-killing-emu-business
(6) – http://globalwindenergyimpact.com/2013/11/16/once-successful-nova-scotia-emu-farm-forced-to-close-after-turbines-destroyed-their-flock/
(7) – http://www.windturbinesyndrome.com/wp-content/uploads/2013/05/2010-Denmark-Wind-turbines-Lyon-follow-up.pdf 
(8) – https://www.repository.utl.pt/bitstream/10400.5/4847/1/Deforma%C3%A7ao%20flexural%20adquirida%20da%20articula%C3%A7ao%20interfalangica%20distal%20em%20poldros.pdf
(9) – http://articles.chicagotribune.com/2010-03-14/business/ct-biz-0314-wind-energy–20100314_1_turbines-wind-power-last-year-wind-farm 
(10) – http://www.wind-watch.org/news/2012/06/24/working-dogs-may-be-affected-by-wind-farms/ 

Lähde

Windfarms and birth defects

Mainokset