Keskittyminen pahimpaan mahdolliseen ilmastotulevaisuuteen ei toimi. Eikä sen pitänyt toimiakkaan

30 vuoden epäonnistumisesta US. yleisön tuen saamiseksi massiivisiin julkis- poliittisiin toimiin ilmastonmuutostaistelussa ilmastoaktivistit tuplaavat nyt taktiikan jossa ovat epäonnistuneet näinkin kauan. Tämä postitus selittää miksei se toimi. Eikä sen pitäisikään. Sensijaan heidän pitäisi luottaa IPCC,hen ja tieteeseen esittäen sekä hyvät että huonot uutiset.

 

“Mielipuolisuus on toistaa samat virheet odottaen erilaisia tuloksia”.
— The basic text of Narcotics AnonymousDetails here.

Climate Change Choices

Yli kahden vuosikymmenen IPCC,n työtä kuvattiin ”kullan-arvoiseksi” raporttien esittäessä ilmastotieteilijöiden tieteellistä konsensusta. IPCC,n AR5 raportin julkaisun jälkeen monet US ilmastoaktivistit ja jotkut ilmastotiedemiehet hylkäsivät IPCC,n ”liian konservatiivisena” (esim. katso Inside Climate NewsThe Daily Climate, ja Yale’s Environment 360). Tämä saattoi olla tuhoisa hetki US ilmastopolitiikkataistoissa. Siintä lähtien aktivistit ovat tulleet täysiksi tuomionpäivänennustajiksi pysyvästi, (journalistien intomielisellä tuella), ja se onkin ollut yhtä alamäkeä heille.

Olemme nähneet perusteettomia ennustuksia ”talvien lopusta”. Perusteettomia ennustuksia Kalifornian kuivuuden (nyt ohi) olemisesta pysyvä (tai hyvin pitkä). Perusteettomia ennustuksia hurrikaanien lisääntymisestä ja vahvistumisista sitten Katarinan vuonna 2005. huolimatta melkein päivittäisestä hypestä useimmat äärisään muodot eivät ole lisääntyneet. Meille on kerrottu melkein loputtomia sarjoja parusteettomista ”tipping point” ilmiöistä (kuvattu täällä, täällä, ja täällä). Jne,jne.

Olemme nyt keskellä 30 vuoden pisintä ja kaikkein voimakkainta julkisuuskampanjaa Amerikan historiassa. Vaikka Rebuplikaanit ovat valta-asemassa hallinnon kaikilla tasoilla, vastustaen tiukasti poliittisia toimia. Yleisöä aktivistit ovat harhaanjohtaneet tieteessä herättääkseen sokeaa paniikkia pienessä osassa (esimerkkejä tässä) kansalaisia. Pääosa kansalaisista arvostaa ilmastonmuutoksen matalalle listassa yleisistä poliittisista huolenaiheista.

Nyt aktivistit tuplaavat tuomionpäivänjulistuksensa. Se ei tule toimimaan, eikä pitäisikään.

Uusi kierros artikkeleja varmasta tuhostamme

“Murheellisin mielin varsin tarkalleen, uskoen kohtaavamme ihmisen sukupuuton”  – Yksi tuhansista samanlaisista kommenteista internetissä, FM nettisivun lukijalta..

 

Alarmismi On Argumentti Jota Tarvitsemme Ilmastonmuutostaistossa ” Susan Matthewsilta Slatessa — “New York aikakausilehden globaalin lämpenemisen kauhukertomus ei ole liian peloittava. Se ei ole tarpeeksi kauhistuttava.

On oikein puhua kuinka peloittava ilmastonmuutos on. Todellakin.” David Roberts – Vox — “Puolustaakseen illmastojournalismin pahimman vaihtoehdon skenaariota ”.

Asuinkelvoton Maapallo” David Wallace-Wells New York lehdessä — “Nälänhätä, taloudellinen romahdus, aurinko joka käristää meidät: Millä ilmastonmuutos voisi kurittaa. – ennemin kuin arvaatkaan. Jopa Michael Mann vienosti paheksuu liioitteluja. “kummalliset väitteet edellyttävät kummallisia todisteita”. Artikkeli epäonnistuu tuottamaan niitä”. Mutta haastattelussa Mann tukee tuomionpäivänsaarnaajien näkemystä. Tiedemies Michael Mann ” ’Epätodennäköiset Mutta Katastrofaliset’ Ilmastoskenariot”  David Wallace-Wells kirjoitti New York magazinessa.

Vasemmistolaiset pitävät Wallace-Wellsin kaltaisista tuomionpäivänjulistajista mutta arvostelevat hänen artikkeliaan riittämättömänä vasemmistolaisuutena: ”New York Magin Ilmastokatastrofi esittää sen tuskallisen väärin”

“Todellinen ilmastovaara on että saastainen oikeistolainen vähemmistö säätää järjestyksen joka etuoikeuttaa varakkaat harvatetuoikeutetut kaikkien muiden ylitse”.

Vox energia ja ilmastokirjoittaja David Roberts  antoi Twittervuodatuksen joka alkaa”Tämän päivän ihmisyys on ryhtynyt moraaliseen rikokseen, mittakaavassa & seurauksin jotka jättävät varjoonsa kaiken lajimme historiassa.

Lähde:

Focusing on worst case climate futures doesn’t work. It shouldn’t work.

Mainokset