Eurooppaa ja Merkeliä Syytetään Ilmastotekopyhyydestä

EPA,n (US. Ympäristövirasto) selvitysmies (selvitystilassa Obaman jälkeen) Scott Pruit tyrmäsi keskiviikkona Euroopan kritiikin Donald Trumpin ilmastopolitiikkaa kohtaan tekopyhänä nuhdellen Merkeliä ydinvoimaloiden alasajosta.

Pruitt pitää Euroopan kritiikkiä Trumpin hallintoa kohtaan hillittömänä tekopyhyytenä.| AP Photo

“Ajattelen että tekopyhyys on hillitöntä” Pruitt sanoi POLITICO journaalin haastattelussa. Katsottaessa meitä valtiona sanoen ”Teidän kaikkien on tehtävä enemmän” siinä valossa mitä olemme tehneet yhtenä johtajana innovaatioissa ja teknologiassa – tekopyhyys on kouriintuntuvaa kyseisillä alueilla.”.

Pruitt mainitsi Merkelin nimeltä, kehoittaen lehdistöä painostamaan Merkeliä asiassa. ”Jos CO2 päästöjen vähentäminen”on niin tärkeää teille, Madam Merkel, miksi haluatte eroon ydinvoimasta? Siksi että kun viimeeksi katsoin se on aika CO2 puhdasta”.

Merkel on yksi äänekkäimmistä julkisuuden Pariisin ilmastonmuutossopimuksen puolustajia, sopimuksen jonka Trump sanoi viime kuussa jättävänsä. Merkel isännöi äskeistä maailman suurimpien talouksien G-20 kokousta jossa US oli ainut maa joka ei antanut tukeaan sopimuksen taakse. Samaan aikaan Saksa julkisti vuonna 2000 luopuvansa ydinvoimasta, siirtyminen jota Merkel kiirehti Japanin vuoden 2011 ydinonnettomuuden jälkeen.
Pruitt toisti kritiikkinsä pariisin sopimukselle,  epäillen josko U.S pysyisi osana ilmastosopimusta vaikka Trumpin hallinto uudelleenkirjoittaisi entisen presidentti Obaman agressiivisen suunnitelman leikata US. emissioita. Kun Trump julkisti vetäytymisen heinäkuun ensimmäisenä, hän jätti mahdollisuuden neuvotella ”uudelleenliittymisen sopimukseen” ehdoin jotka olisivat reiluja Yhdysvalloille”.

Pruitt lausui että Yhdysvallat on osoittanut osaavansa käsitellä ilmastonmuutosta ilman sitoutumista kansainväliseen sopimukseen. Hän huomautti U.S. CO2 päästöt ovat laskeneet siintä asti kun presidentti George W. Bush päätti hylätä Kioton protokollan vuonna 2001.

Lähde:

https://www.thegwpf.com/pruitt-blasts-europe-merkel-for-hypocrisy-on-climate/

 

Mainokset