Näyttäisi Että Globaali ”Ilmastotoimeliaisuus” On Loppu

 

Lähtökohtaisesti ottaen huomioon minkä tahansa poliittisesti tärkeän tarinan New York Timesissa, totuus on todennäköisesti vastakkainen siihen mitä uutisoivat. Käsiteltäessä pääkirjoitustarinaa eilisen sunnuntaipainoksessa: ”Maailman Johtajat etenevät Ilmastonmuutokksessa Ilman USA,ta” Peloittavaa! US. tulossa kokonaan eristetyksi maailmanyhteisöstä!

G20 ryhmän kokouksen loppukommunikean johtopäätöksessä valtiot ottavat huomioon Mr. Trumpin päätöksen hylätä pakti ja ”välittömästi keskeyttää” toimet soveltaa entisen presidentti Obaman lupauksia rajoittaa kasvihuonekaasuemissioita 26 – 28% alle 2005 tason vuoteen 2025 mennessä. Muu 19 jäsenen joukko kuitenkin hylkäsi selvästi Mr. Trumpin kanssa  omaksumansa kansainvälisen sopimuksen uloskirjaamalla yksityiskohtaisen poliittisen sopimuksen kiteyttämällä kuinka heidan valtionsa kohtaisivat sopimuksen päämäärät.

Voit epäilyksettä luottaa Pravdaan katsomatta mitä nämä 19 valtiota ovat luvanneet tehdä epäillen onko sillä mitään sisältöä. Siispä kova työ sortuu taas kerran odotusten romahtamiseen. Jos vain Googlaat kirjaimet “INDC” (“Intended Nationally Determined Contribution”) yhdessä valtion nimen kanssa voit löytää mitä kyseinen valtio on luvannut tehdä osana Pariisin sopimusta. Katsokaamme mitä muutama suurempi maa on miehiään.

 

  • Kiina.  Kiina kumppaneineen  on suunnittelemassa seuraavan  ja seuraavienkin vuosikymmenien saatossa rakentavansa enemmän kuin kaksinkertaisen määrän hiilivoimalaitoksia kuin USA,lla on tänään. Sen INDC kutsuu sitä jatkamaan hiiliemissioitaan niin paljon kuin haluaa vuoteen 2030 ja vasta sitten (kun kaikilla Kiinalaisilla arvatenkin on sähkö ja muutama autokin) tasoittaa tilanne. Siihen aikaan emissiot olisivat todennäköisesti kolminkertaiset US. nähden.
  • IntiaIntian INDC myöntää avoimesti pyrkivänsä lisäämään sähkövoimaa yli kolminkertaiseksi nykypäivästä vuoteen 2030 sitoutunatta mitenkään kuinka paljon tästä tulisi fossiilisista polttoaineista. Oh, he sanovat heidän suunnitelmansa ollessa madaltaa energiantuotannon ”emissiointensiivisyyttä” ja laajentaa suuresti (hyödytöntä) tuuli ja aurinkokapasiteettia, yhtä hyvin kuin ydinvoimaa. Hih Heijjaa.
  • Indonesia.   Nämä asiat tulevat sitä koomisemmaksi mitä enemmin niitä luet. Ensimmäiseksi oppimasi asia lukiessa Indonesian INDC,tä on että valtaosa Indonesian emissioista tulee sademetsien poltosta (”suurin osa emissioista (63%) on lopputulos maankäytön muutoksista ja turve sekä metsäpaloista ja vain pieni osa fossilipolttoaineiden energiakäytöstä fossiilipolttoaineiden kattaessa arviolta 19% kokonaisemissioista”) Joten he lupaavat polttaa vähemmän sademetsää eikä tehdä mitään vähentääkseen fossiilipolttoaineiden energiakäyttöä. Heidän (täysin kuvitteellinen) vähennystavoite 29% vuoteen 2030  ei ole sidoksissa aiempiin päästöihin vaan pikemmin mitä he kutsuvat ”business as usual” tulevaisuus-skenaarioksi päästöistä jotka olisivat moninkertaisia tähän päivään nähden.
  • Venäjä.  Mitä, etkö tiennyt Venäjän olevan G20 jäsen Mikä on mahdollisuus että Venäjä tekisi rehellisen lupauksen päästövähennyksistä. Heidän INDC kutsuu vähentämään 25 – 30% alle 1990 päästöjen vuoteen 2030 mennessä. Vaikuttavaa! Odota hetki! Neuvostoliitto romahti vuonna 1991. Sitten he sulkivat kaiken tehottoman Neuvostoteollisuuden. Ilmastoseurantagraphin mukaan vuoteen 2000 mennessä päästöt olivat 40% alle 1990 tason ja ne ovat ryömineet ylös vain vähän sittemmin. Toisin sanoen Venäjän oletettu sitoutuminen edustaa kasvua tämänpäivän emissiomäärästä. Taas yksi totaalinen huijaus.
  • Saksa. Saksa on osa vaadittua EU sitoumusta vähentää päästöjä 40% alle vuoden 1990 tasosta vuoteen 2030 mennessä.  Oh mutta nyt Saksa on saavuttanut sähköntuotannon uusiutuvilla 30 prosenttiin, näyttäen tavoittaneensa seinän ja sen hiiliemissiot ovat itseasiassa kasvaneet kumpanakin viime vuotena. Tarkalleenottaen kuinka se suunnittelevat saavuttavansa tavoitteensa. Erinomainen kysymys.

Lähde:

Looks Like Global Action On "Climate Change" Is Dead

Mainokset