Tulevaisuus — yhä enemmän hyvää dataa tulee adjustoiduksi huonoksi dataksi

Otsikko esittää ett RSS uudistus löysi ”140% nopeamman lämpenemisen vuodesta 1998” joka on tavanomaista hypetystä. Lämpeneminen oli jo alunalkaen pikkiriikkistä. Otsikot eivät kertoneet meille että RSS on nyt lämpenemässä muutaman sadasosa-asteen nopeammin vuosikymmenessä, koska ”kuka välittäisi”.

Tammikuussa Roy Spencer ennusti että RRS tulee uudistetuksi ylöspäin, ettei häntä ja John Christyä pyydettä arvioimaan tutkimusta (vaikka olivat pitkäaikaisimpia asiantuntijoita alalla), tämä läpäisisi peer review prosessin nopeasti omaten useita auktoreita. Roy oli oikeassa melkein kaikessa tässä. Hattutemppu  Tony Hellerin RealClimateSciencelle. 

Nyt Roy ennustaa että radiosondit tullaan adjustoimaan ”näyttämään samaa” RSS version kanssa Tämä osio hyvää dataa adjustoituna sopimaan huonoon dataan on jatkumo mitä tapahtui maanpinnan lämpömittareille missä huonoimpia sijainteja ei poistettu datasarjoista vaan niitä käytettiin parempien adjustointiin.

Kaikilla näillä näkökohdilla on tarkempia yksityiskohtia joita on yritetty summata alle mutta Roy Spencerin blogi on oikea paikka lukea koko juttu.

Päivittäinen Ryömintä

Jollain satelliiteilla ei ole voimanlähdettä pitääkseen sen tarkasti radallaan. Joten ne ”liukuvat” —  hiljalleen mitaten samaa osasata maasta eri aikaan päivästä. Ilmiselvästitämä vaatii korjausta (tai vielä parempaa, koska elämä maapallolla riippuu ilmastonmuutoksesta miksemme käyttäisi vähän tuulifarmirahaa rakentaaksemme enemmin ja paremmanlaatuisia satelliitteja)?

Tiedetään etteivät ilmastomallit esitä vuorokautista sykliä riittävällä tarkkuudella, UHI,ssa päätettiin jokauan sitten mitata liukuma empiirisesti vertailemalla liukuvia satelliitteja samanaikaisesti toimivien ei ryömivien kanssa. UHI Versio 6 tutkimus käsittelee yksityiskohtia.

RSS sensijaan päätti käyttää sensijaan ilmastomalliarviota vuorokausisykliin ja versio 4 on nyt tekemässä empiirisiä korjauksia malleihin perustuviin vuorokausisykleihin. (Yleisesti ottaen luulisi että on hyödyllistä että eri ryhmät käyttävät erilaista metodia.)

Lähde:

http://joannenova.com.au/2017/07/satellite-battle-five-reasons-uah-is-different-better-to-the-rss-global-temperature-estimates/#more-54164
Mainokset