Pohjois Carolinan Lainsäätäjä Hyväksyi 2 Vuoden Kiellon Tuulivoimaloille

Pohjois Carolinan         osavaltion lainsäätäjät hyväksyivät kaksivuotisen kiellon uusien tuulimyllyjen rakentamiselle aikaisin maanantai-aamuna.

 

Jos se pannaan täytäntöön toimenpide olisi pisin osavaltion laajuinen tuulivoimarakentamisen keskeytys joka olisi hyväksytty missään osavaltiossa. Tennessee hyväksyi vuoden kestoisen kiellon uusille tuulivoimaloille toukokuussa.

Lainlaatijat sanovat haluavansa välttää suurempia tuulivoiman lisärakentamisen tuomia energialaskuja ja muut kriitikot sanovat tuulivoiman voivan sotkea sotilastutkat ja lennot.

Yli 575 000 Pohjois Carolinalaista saavat elantonsa Puolustusministeriön ohjelmista mikä tekee sen kriittiseksi osavaltion taloudelle.
“Ihmiset eivät ymmärrä- kenraalit kertoivat epävirallisesti – kuinka tärkeää tämä on” Repukaanien Senaattori Harry Brown  kertoi energia alan uutisille “Olevan suurin uhka tukikohdilleen kuin mikään muu tässä vaiheessa.”

13 Demokraattia yhtyi Republikaanienemmistöön saadakseen lain läpi tarkoittaen että Demokraattisen Kuvernöörin mahdollinen veto voidaan kumota.

Ympäristönsuojelijat reagoivat voimakkaasti lakiin väittäen sen antavan takapakkia viherenergian edistämiselle.

Pohjois Carolinan sähkön yksikköhinta nousi 2,5 kertaa nopeammin kuin kansallinen keskiarvo viherenergian mandaatin vuoksi John Locke säätiön mukaan  Mandaatti on myös maksanut osavaltion taloudelle vuosittain 14,4 miljardia $ tulonmenetyksinä ja 24 000 työpaikkaa koska uusi tuulivoima on paljon kalliimpaa kuin olemassaoleva hiili, ydin tai luonnonkaasuvoima.

Lähde: http://climatechangedispatch.com/north-carolina-lawmakers-pass-two-year-ban-on-wind-turbines/

 

Mainokset