Energiafirmat käänsivät kytkintä lähes 13 000 vastaanpyristävältä Victorialaiselta vuoden ensimmäisinä kolmena kuukautena. 12 718 paikalliselta asukkaalta katkaistiin energia koskeivät maksaneet sähkö tai kaasulaskujaan kun 2000 muulta katkaistiin edellisenä neljänneksenä.

 

Ja sitten viime kesäkuun firmat halveksivana toimenpiteenä irroittivat virheellisesti energiaverkosta ainakin 530 kuluttajaa- mukaanlukien kuusi jotka tarvitsivat energiaa elämää ylläpitäviin laitteisiin kuten hengitys ja munuaiskoneisiin.

AIHEESTA: TALOUKSIEN ENERGIALASKUT KASVAVAT

AHNEET JÄLLEENMYYJÄT NYLKEVÄT VICTORIALAISIA

Keskimääräiset vuosittaiset energialaskut ovat nousussa niinkin paljon kuin 165$ sähkölle ja192$ kaasulle ja energiaa sääntelevä komitea (ESC) sanoi  seuraavana vuonna työskentelevänsä energiarirmojen kanssa taatakseen että katkaisut olisivat viimeinen turva.

“Jos suoritus ei parane  seuraa tarvittavia toimenpiteitä” komitea toi julki”

Silti Kuluttajien Lakiapukeskus vaatiessaan parempaa suojaa taludellisissa vaikeuksissa oleville, sen päällikkö Gerard Brody sanoi: “Jälleenmyyjät ovat olleet tarkkailussa muutamia vuosia, siltikin irtykytkennät ovat huippukorkealla.

“Heihin ei voi luottaa.”

Consumer Action Law Centre chief Gerard Brody.

Kuluttajien Lakikeskus on esittänyt ESC komitealle ettei jälleenmyyjien pitäisi voida vetää töpseliä irti ilman riippumatonta tarkastelua, ja joissain tapauksessa kotikäyntiä.

“Olemme esittäneet … uutta virastoa … perustelemaan onko aitoa syytä irtikytkentään ennenkuin jakelija voi napsauttaa kytkintä. Ihmiset jotka aidosti eivät pysty kustantamaan. energiaa pitäisi saattaa yhteyteen tukipalvelujen kanssa mielummin kuin katkaista heidän energiansaantia,” Mr Brody sanoi.

Jälleenmyyjiltä edellytetään nykyään muistutuslaskua ja irtikytkentähuomautusta ennen töpselin irroittamista.

Vaikka energian irtikytkennät tämän vuoden ensineljänneksellä ovat pudonneet 13 632 määrään ESC seuraa läheltä nykyistä nousevaa trendiä. Kuvio ei vielä selitä kiristävätkö ihmiset nälkävyötä maksaakseen vai työntävätkö laskunsa hanuriin.

Sähkön jälleenmyyjien ei pitäisi voida katkaista sähköjä sanoo              Kuluttajien lakikeskus.

Energia Ministeri Lily D’Ambrosion pohemies David McNamara sanoi irtikytkemisten olevan vieläkin liian laajoja ”mutta hyvinkin alle aiempien hallitusten aikaisten tilastojen.

Samanlaisia hinnankorotuksia odotetaan sopivan ajan kuluttua ainakin 250 000 sopimusasiakkaalle.

Suurimpien jälleenmyyjien AGL,   EnergyAustralia,  nosti hintoja Tammikuussa. Hintojen odotetaan nousevan jälleen uutenavuotena.

Hallitus sanoi tarkastelevansa uudelleen josko jälleenmyyjät ovat saaneet ansiotonta etua Hazelwoodin hiilivoimalan sulkemisesta.

***

Tässä on myös analyysin paikka suomalaisille, mikä on edessä jos vastuuton ja mielenvikainen ilmasto ja energiapolitiikka jatkuu.

Jo nyt perustulolla toimeentulevien kohtuullinen sähkölasku korvataan erikseen joten on käynyt niin että valtio korvaa verotulostaan osan aiheuttamastaan sähkönhinnan  noususta eli siirtää rahaa taskusta toiseen mikä ei ole verotuloa.

Lähde: http://www.heraldsun.com.au/news/victoria/energy-retailers-cut-off-thousands-due-to-unpaid-bills-report-shows/news-story/d3069a062b9a8ff066556220cdcdbef9?utm_content=SocialFlow&utm_campaign=EditorialSF&utm_source=HeraldSun&utm_medium=Twitter

Mainokset