Brexitin ja muiden sitoumustensa vuoksi EU.lla on kohta 25 miljardin € vaje. Uutena verolähteenä EU,n budjettikomissaari Günther Oettinger aikoo ottaa käyttöön EU,n laajuisen CO2 veron. Saksasta saattaisi tulla edunsaaja.
Kuvahaun tulos haulle taxation devil picture

Lisäksi Oettinger haluaa käyttää Brexittiä mahdollisuutena ei vain poistaa Britannian  EU edut vaan jättää huomioitta EU jäsenmaiden samananlaiset edut.

Kun britit lähtevät, Maggie Thatcherin neuvottelemat EU edut poistuvat: Oettinger haluaa käyttää tätä mahdollisuutta keskeyttää kaikki hyvitukset mukaanlukien Tanskan ja Saksan.  Brittien lähdön jälkeen voisi kuvitella puuttuvan vähintään 10 miljrdia € vuodessa. Voisi kuvitella että puolet tästä summasta voitaisiin säästää ja jäljellejäävät jäsenmaat jakaisivat toisen puolen keskenään.

Mutta se ei ole vain Brexit joka aiheuttaa aukon EU budjettiin. EU jäsenvaltiot ovat kasvokkain monien uusien tehtävien, kuten puolustuksen, kehitysavun ja ulkorajojen turvaamisen kanssa. Näiden uusien velvoitteiden aiheuttamat lisääntyvät taloudelliset haasteet ovat arvioidut 15 miljardiksi Euroksi. Siksi Oettinger aikookin esittää keskustelua EU,n tulevaisuusrahoituksesta ensi keskiviikkona mikä sisältäisi leikkauksia olemassaoleviin rahoitusohjelmiin. Ilmeisesti leikkaukset kohdistuisivat maatalousbudjettiin mikä yhäkin edustaa ainakin 40% kaikista EU kuluista.

Oettinger haluaa myös avata uusia rahoituslähteitä EU,lle. Siksi EU,n jäsenvaltioiden olisi siirrettävä osa verotuloistaan Brysseliin. Yksi näkökanta olisi käyttää ilmastonsuojeluaihetta siirtääkseen verotuksen EU,n säätämiin CO2 kreditteihin jotka ovat tähän asti menneet jäsenmaille.

Lähde:

https://www.thegwpf.com/brexit-costs-eu-commissioner-proposes-eu-wide-climate-tax/

 

 

Mainokset