UK’n Ilmastonmuutoslakia Uhkaa   “Valtava Pelote” Brexit

Still Screaming: The Ultimate Scary Movie Retrospective (2011) Poster

Professori Tim Jackson – ylistetyn Vauraus ilman kasvua teoksen kirjoittaja – ja työväenpuolueen sekä hallituksen poliittinen neuvonantaja ketoi torstain parlamenttivaalien äänestystuloksen suurimman kysymyksen olevan josko UK,n mullistava ilmastolaki selviää Brexitistä.

Brexit on siirtänyt UK,n ilmastopolitiikan välitttömään vaaraan ja laittanut kysymysmerkin Britannian uraauurtaneen ilmastolain ylle  kestävän kehityksen asiantuntijan, hallituksen ja poliittisten puolueiden neuvonantajan Professori Tim Jacsonin mukaan.

Vuoden 2008 laki oli maailman ensimmäisten päästöjen kasvua suitsivien globaalien lakien joukossa ja auttoi sementoimaan UK,n väitteet ilmastojohtajuudesta. Sitten viime vuoden Brexit äänestyksen Theresa Mayn hallinto on ajanut EU,n energiansäästölakien ytimen vesitystä   ja määrännyt virkamiehiä vähentämään ilmastotoimia kuten vuodetut asiakirjat näyttävät.

Jackson sanoi Mayn suunnitteleman ”suuren perumismääräyksen” sallivan EU lakia muutettavan ilman parlamenttaarista konsultaatiota, jättäen UK,n äärimmäisen vaaralliseksi paikaksi olla.

Avainkysymys on josko UK,n ilmastolaki voi selvitä hän sanoi. Laki oli uraauurtva ja kaikki hallintotoimet seisoivat tähän asti sen takana mutta tämän läpikäytyämme jatkavatko he sen tekemistä. Emme vain tiedä.

Lähde:

http://www.thegwpf.com/uks-climate-change-act-threatened-by-immensely-scary-brexit-says-policy-guru/

 

Mainokset