Saksan Konservatiivit vaativat radikaalia muutosta Saksan energiapolitiikkaan.

 

Kaksi päivää US. Presidentin Donald Trumpin vetäytymisestä Pariisin ilmastosopimuksesta hallitsevan Kristillisdemokraattipuolueen (CDU) konservatiivinen siipi vaatii radikaalia muutosta Saksan ilmastopolitiikkaan.

Useiden Kristillisdemokraattien (CDU) valtakunnallisten ja kunnallispoliitikkojen hyväksymässä lausunnossa vaaditaan loppua ilmastotutkimuksen moraaliselle kiristykselle ja hyvästejä Saksan yksipuolisille CO2 tavoitteille.

 

Epäilyksiä ilmastomalleista

Lausunnosta keskusteltiin ”Berlin Circle”,n sisäisessä tapaamisessa” mikä tapahtui Berliinin valtiopäivätalossa. Alkuunpanijat, heidän joukossaan Philipp Lengsfeld ja Sylvia Pantel kyseenalaistivat ”kasvihuoneilmiön ainoaa roolia” ja vastustivat yksipuolista globaalin lämpenemisen kielteistä kuvaa

Dokumentin mukaan Arktisjäiden sulamiseen liittyvät mahdollisuudet (jäättömät pohjoisväylät, uudet kalastusmahdollisuudet,  raaka aineiden hankkiminen) ovat todellisesti vieläkin suurempia kuin mahdolliset negatiiviset ekologiset vaikutukset. YK,n IPCC on kääntynyt jonkinlaiseksi ”maailman pelastussirkukseksi”. Miten tahansa, ne ovat mallinettuja ennustuksia joilla lisääntyvästi agressiivista päämäärää, erityisest CO2 vähennystavoitteita perustellaan.

Wolfgang Bosbach spricht im Stehen zu den Mitgliedern des "Berliner Kreises" der CDU

“Kahden-asteen päämäärä ei enään ole saavutettavissa”

“Berlin Circle” on erityisen kriittinen hallituksen ilmastopolitiikkaan. Se väittää ettei tavoite rajoittaa lämpeneminen kahteen C asteeseen”ei ole enään realistinen” Samoin se on väärin yrittää sulkea aukkoa ”agressiivisilla poliittisilla toimilla vähentääkseen CO2,hta”.  Ei edes Saksassa ole enään poliittisesti kestävää toteuttaa politiikkaa joka johtaisi varmasti massiiviseen sosiaaliseen myllerrykseen”.

 

Saksan ilmastopolitiikka on kielteinen esimerkki

Tekijän näkemyksen mukaan Saksan ilmastopolitiikkan ei enään pitäisi painottua vähentämään ilmastonmuutostavaan sopeutumaanmuutoksiin. Saksan ilmastopolitiikka ei ole ollut kansainvälinen malli, mutta huono esimerkki.

Kritiikkiä on erityisesti kohdistettu  aurinko ja tuulienergian tukemista vastaan. Dokumentti  kertoo että lakia Uudistuvasta Energiasta (EEG) ei voi uudistaa vaan se on kumottava yhteisesti. Sähköautoilun ja vaatimuksia kotien uudistamisesta energiansäästötoimena tukeminen on arvioitava uudelleen.

 

Ei sanaakaan Pariisin ilmastosopimukseta.

Pariisin ilmastosopimusta ei ole mainittu dokumentissa. Kahden asteen tavotteen hylkääminen, miten hyvänsä esittää perustuvanlaatuista Pariisin sopimuksen, josta oli yksimielisyys 193 valtion kesken joulukuussa 2015 tavoitteiden kiistämistä.

Vasta eilen, liittokansleri Merkel kutsui Pariisin sopimusta ”peruuttamattomaksi” ja tärkeäksi työkaluksi planeetallemme, yhteiskunnallemme ja taloudellemme. On tärkeätä, hän sanoi, ettei anna US. hallituksen vetäytymisen lopettaa muita ”etenemästtä enemmän kuin koskaan”.

 

Uusi konservatiivinen rintama Merkeliä vastaan

“Berlin Circle”,n julistus on tähdätty kampanja liittokansleria ja hänen rooliaan puolueen puheenjohtajana vastaan. Vasta nyt konservatiiviallianssa on keskittynyt pakolaispolitiikkaan ja kansalliseen turvallisuuteen näin yhdistäen huomattavan tyytymättömyyden jota esiintyy Kristillisdemokraattisessa puolueessa. Tällä hyökkäyksellä Saksan ilmastopolitikkaa vastaan puolueen oikea siipi on nyt avannut uuden rintaman Merkeliä vastaan – mielenosoituksellisesti Parlamenttipuolueen hallituselimissä.

Lähde:

https://www.thegwpf.com/growing-unrest-german-conservatives-attack-angela-merkels-unilateral-climate-policy/

 

Mainokset