Nigel Lawson: Yksipuolinen Dekarbonisaatio On Viheliäinen Fantsia

fallen windmill

Donald Trumpin päätös vetäytyä Pariisin ”sopimuksesta” on aiheuttanut vakavaa vahinkoa eliitin konsensukselle joka oli rakennettu ilmastonmuutosaiheen ympärille. Konsensus on määrittänyt hiilidioksidipäästöjen leikkaamisen ihmisten työpaikkojen ja luonnonsuojelun edelle.

INCREDIBLE JOURNEY GRAPHIC

Sen lisäksi että US teollisuus nauttii jo nyt olennaista kilpailuetua Eurooppalaisiin yrityksiin nähden, tämä päätös tekee Euroopan ilmastopolitiikan vieläkin kestämättömämmäksi. Jos Britnnia haluaa pysyä muun maailman mukana on olennaista että seuraava hallitus harkitsee uudelleen priorisoidakseen kilpailukyvyn ja huokeuden.

2017 Konservatiivien julistus lupasi juuri tätä, ja asetti tavoitteeksi Britanniaan Euroopan halvimmat energianhihinnat. Tämä on silmiinpistävä ero aiempien julistusten sävyyn, mutta tämä päämäärä voidaan saavuttaa vain nykypolitiikan laajamittaisilla uudistuksilla mukaanlukien poliittisen tahdon taistella voimakkaita omanedun tavoittelijoita vastaan.

Seuraavan hallituksen täytyy ensiksi tunnistaa se mikä on mennyt väärin. Britannian pakkomielle yksipuolisen dekarbonisoinnin kanssa on ottanut etusijan energiaköyhyydestä ja  hintojen pitämisestä kilpailukykyisinä. On käsittämätöntä miten poliittiset puolueet voivat olla olevinaan työtätekevien ihmisten puolella samalla nostaen heidän elinkustannuksiaan. UK,n Ilmastolaki ( Climate Change Act) on säädetty maksamaan UK,n taloudelle arviolta 320 Miljardia £ vuoteen 2030 mennessä – samanverran kuin Englannin terveydenhuollon (NHS) rahoitus kolmessa vuodessa.

Leipäjono.

Olemassaoleva energiapolitiikka joka väittää olevansa ympäristöystävällistä ei ole mitään sen kaltaista. Bjorn Lomborg, Kööpenhaminan Consensus Centerin johtaja on arvioinut että jos kaikki maat saavuttaisivat Pariisin ilmastonmuusos”sopimuksen” alaiset lupauksensa planeetan lämpötilan kokonaisviileneminen olisi vain 0,17C vuoteen 2100. Amerikan lähdettyä, edes tätä säälittävää lukua ei ehkä saavutettaisi.. 

Sitävastoin energiapolitiikan huonot ympäristöseuraukset ovat olleet koriintuntuvia ja merkittäviä. Bioenergiaan sitoutumiset vahingoittavat biodiversiittiä ja ovat vääristäneet kansainvälisiä ruokamarkkinoita. Harvinaiset maametallit joita käytetään tuuliturbiineissa tulevat huonosti valvotuista kaivoksista Kiinassa jotka vuotavat myrkyllist ja radioaktiiviset jätteensä lähistön järviin teollisessa mittakaavassa, kuvaten täysin ”puhtaan” energian advokaattien hyveellisyyttä signaloivaa onttoutta ”poissa silmistä, poissa mielestä”.

 rare earth china

Health hazard … pipes coming from a rare-earth smelting plant spew into a tailings dam on the outskirts of Baotou in China’s Inner Mongolia autonomous region. Photograph: David Gray/Reuters

Mutta matalahiilisen politiikan seuraukset ovat vaikeammat ohittaa kun ne ovat portaillasi jai jopa sisällä kodissasi.  Britannian ilmansaastekriisi on seuraus harhaanjohtavasta vähähiilisestä politiikasta joka asetti kannustuksia Diesel autoille. Ihmiä on kuollut koska poliitikot eivät kyenneet vastustamaan mielihaluaan ”pelastaa planeetta”. Tuore tutkimuskin olettaa että biomassalla toimivilla voimaloilla ei olisi pienemmät CO2 päästöt kuin hiilellä tai kaasulla. Mikä saisi poliitikot kyseenalaistamaan viisauden käyttää satoja Miljardeja epäonnistuneeseen politiikkaan  sensijaan että laittaisivat tavalliset perheet etusijalle.

 

Joustavuuden pitää olla elintärkeää saavuttaakseen enemmän kilpailukykyä. Nykyinen 5 vuotinen dekarbonisaatio-ohjelma takaa kuluttajille kohtuuttomat kustannukset tänään, ja estää UK,n saamasta täyttä etua erilaisten teknologioiden laskevista hinnoista. Uusiutuvan energian lobbarit väittävät usein hintojen laskeneen kilpilukykyisiksi; tämä voidaan laittaa testiin poistamalla tuet vuoden 2020 jälkeen.

Julistus kuvaa myös ”liuskekaasun etsintä ja talteenotto USA,ssa” ”vallankumouksena”. Lopputuloksena US tuottajat ovat tehneet jopa paremmin ja investoijat ovat keräytymässä takaisin Pohjois Amerikkaan; Ehkäpä 160 Miljardia $ on korvamerkitty petrokemiallisiin tehtaisiin vuodesta 2012. Ehdotus muuttaa maankäyttölakia liuskekaasusovelluksille ei voi tulla liian nopeasti.

Viime vuosien energiapolitiikkaa on leimannut hallituksen ja suurten uudistuvan energian firmojen lobbareiden epäterve suhde. Jätettyään toimensa, entinen energiaministeri Ed Davey käveli kolmeen neuvoa antavaan rooliin yhtiöihin jotka ovat sidoksissa uudisttuvaan energiaan. Selvä todiste pyöröovesta ”big busineksen” ja hallituksen välillä, vaikkei sääntöjä olekkaan rikottu. lobbareiden intressit nähdään selvästi fiaskossa joka ympäröi Swansea vuorovesilaguunia. Tämä projektin  jota ajaa toinen entinen energiaministeri odotetaan tulevan normaalisti hyväksytyksi vaikka onkin täysin epätaloudellista teknologiaa. Jos kalliit projektit kuten tämä jatkavat vihreän valon saamistaan, liuskekaasuvallankumouksen täydet edut tuskin realisoituvat. Vahvempia suojakeinoja korporatiivien lobbausta vastaan johtaisi suurempaan arvoon veronmaksajille ja kilpailukykyisempään energiasektosriin.

 

Britannian päätös lähteä EU,sta on kuvastanut juopaa poliittisen eliitin ja muun maan monien ihmisten jotka tuntevat jääneensä huomiotta ja taustalle. Jättämällä Pariisin Trumposoitti pitäneensä lupauksensa Amerikalle.

Meidän pitää myös katsoa uudistuviin kohdistuvan kapean pakkomielteen yli uudistuvilla jotka laittavat etusijalle halvan ja luotettavan energian. Tämä auttaisi kohentamaan rikkoontunutta poliittista luottamusta ja laittaisi Britannian turvasaappaisiin katsoassamme ulospäin käydäksemme kauppaa muun maailman kanssa.

 

Lähde: http://www.thegwpf.com/nigel-lawson-decarbonisation-is-a-miserable-fantasy/

Mainokset