Kuvahaun tulos haulle black knight picture

 

Voi tätä ironiaa. mitä jos ”fossiiliset polttoaineet” ohjaavatkin ilmastodebattia alarmistipuolelta.

Fossiiliset polttoaineet ovat harhaanjohtava käsite, ei ole olemassa kollektiivista fossiilista toimialaa, vain joukko kilpailevia moni-konglomeraatteja. Ja suurin kilpailija öljylle ja kaasulle on hiili. Kaasu voittaa kahta kautta ei vain ”hiilipäästöt” auttavat kaasua ja öljyä kilpailemaan, mutta mitä enemmän tuulimyllyjä on, sitä enemmin tarvitsemme kaasua tullaksemme toimeen tuulen epäsäännöllisyyden kanssa.

William Kay yhdisti joitain mielenkiintoisia pisteitä. Rex Tillerson, hän mainitsi, maalattu mustaksi ritariksi joka vastustaa ilmastosopimuksia on jo patistamassa Exxonia myöhässä BP,n ja SHELL,in muottiin yhtenä jättimäisenä kaasuyhtiönä  joka lobbaisi hiilikredittejä. Skeptikoille heidän  ”fossiilisten polttoaineiden” tuista lietsottu sota oli harhautus kiinnittämään huomio lobbaamisen oikeasta suunnasta.

REX TILLERSON: KAASUN JA ÖLJYN LOBBAREIDEN MUSTA RITARI

Menkäämme asiaan. Hiililobbarit ja Luonnonkaasulobbarit ovat kaksinkamppailussa leijonanosasta U.S. sähköätuottavista markkinoista. Kuten Donald sanoisi. ”Panokset ovat valtavat”. Amerikkalaiset kuluttavat vuodessa noin 400 miljardia $ sähköön.

Nykynumeroin luonnonkaasu ruokkii 34% näistä markkinoista, hiili 31%. Prosenttiosuudet Vaihtelevat kuukausittain. 2016 oli vuosi jolloin luonnonkaasu ohitti hiilen. Kun ilmastoloikka sai vetoa myöhään 1980 luvulla, hiili nautti lähes 60% markkinaosuutta, kuntaas luonnonkaasulla oli vain 10%. Tässä mielessä yksi vehlkeilijä Trumpin pöydän ympärillä häämöttää enteellisenä.

Tillerson….

250 000 jäsenisen Texans for Natural Gas, tai euroopan  GasNaturally  mega-koalition kauppamiehenä ei koskaan väsy kertomasta meille että kaasulla tuotttu energia tuottaa puolet vähemmän hiilidioksidia Wattia kohti kuin hiilellä tuotettu sähkö. Käyttäen tätä faktaa, BP ja SHELL nousivat vaikutusvaltaisimmiksi ja syvätaskuisimmiksi ilmastoristiretkeläisiksi. Kunnes Tillerson, ExxonMobil oli johtava Big Oilin ilmastopidättelijä.

Kaasu pitää tunnustaa ”ilmastotoimialaksi.

Luonnonkaasu on Ilmastotoimialakompleksin musta hevonen. Climate Change Business Journal julkaisu ei edes tunnusta luonnonkaasua lähtökohtaisesti ilmastotoimialaksi. Sen auktorit keskustelevat vain kaasuteollisuuden yrityksistä vähentää karkaavia metaaniemissioita ja hiilen talteenotosta ja varastoinnista. Puristeille 1,5 Triljoonan vuotuinen Ilmastoteollinen Kompleksi koostuu vain aurinkopaneeleille, tuulimyllyille, sähköautoille biopolttolttoaineille jne. Heidän majatalossaan ei ole tilaa ”fossiilisten polttoaineiden” toimialalle jonka olemassaolo edelsi ilmastokampanjaa.

h/t to GWPF

Kuten sanoin vuonna 2009 The Exxon “Blame-Game” is a Distracting Side MuttaShow. Mutta kun keskustelin kuinka Hallitus siirsi Big Oilille Globaalin Lämpenemisen teeman tuputtamisen. Luulen yhä että pankit ja hallitukset ovat suurimpia ohjaajie kuin kaasu ja öljy, mutta on houkuttelevaa ihmetellä jos fossiiliteollisuudella on kätensä  fossiilipolttoaineiden vastaisessa propagandassa.

Takaisin vuoteen 2017 ja Tillerson on ulkoministeri. Hm.

http://joannenova.com.au/2017/05/is-the-climate-war-driven-by-oil-and-gas-against-coal/

 

Mainokset