• Wikipedian Ilmastotohtori

Climategate Emailit  kuvailivat kuinka pieni joukko Klimatologeja manipuloi tallenteita saadakseen viimeisimmän vuosisadan vaarallisen lämpimäksi.

E-mailit kuvailevat myös kuinka kyseinen joukkio juoni uudelleenkirjoittaakseen niin historian kuin tieteenkin erityisesti eliminoimalla keskiajan lämpökauden, 400 vuoden jakson joka alkoi vuoden 1000 AD tienoilla.

Climategate e-mailit paljastavat muutakin: pestautumisen maailman laajimmin luettuun informaatiolähteeseen — Wikipediaan–  tieteen tukkukauppaan, uudelleenkirjoittaakseen tämän historian.

Keskiajan lämpökausi, mitä seurasi ärhäkkä ja kylmä ihmiskunnan synkkä aika, oli suurta aikaa ihmiskunnan historiassa — se salli ihmisten ympäri maailmaa paistatella suurenmoisessa lämmössä joka huimasti paransi maanviljelystä, lisäsi elinikää ja muutenkin paransi elinoloja.

Mutta Keskiajan Lämpöjakso ei ollut niinkään mahtava kaikille oman aikamme ihmisille  — samalle pienelle joukkiolle joka uskoi että planeettamme oli nyt saavuttanut ennennäkemättömän ja vaarallisen lämpimän ajanjakson. Kuten nyt tiedämme Climategate e-maileista, tämä joukkio näki Keskiajan Lämpimän valtavana esteenä missiolleen levittää maailmalle sanaa ilmaston lämpenemisestä. Jos lämpötilat olivat suurempia 1000 vuotta sitten kuin tänään, Climategate e-mailit selittävät tämän yksityiskohtaisesti, heidän viestinsä että elämme lämpimintä kaikista  mahdollisista ajanjaksoista voidaan torpedoida. Kuten yksi joukkueen jäsen, Brittiläinen nimeltään Folland totesi, Medieval Warm Period laimentaa ilmastonlämpenemissanomaa hyvin merkittävästi.

IPCC AR1 raportin kuvaus keskiajan lämpimästä ja pikkujääkaudesta.

lambh23.jpg

Jopa ennen Climategate e-mailien ilmituloa, ongelma jonka MWP muodosti joukolle oli tunnistettu ”Meidän täytyy päästä eroon Keskiajan Lämpimästä” luki ennen Climategatea lähetetyssä e-mailissa vuoden 1995 tienoilla, kuten todistettiin US. senaatin kuulemisessa. Mutta Climategate kopiot olivat vieläkin mittavimpia ja valaisevampia — ne tuottivat suojaamattoman näkymän ponnisteluun jota ilmastoammattilaiset kävivät ennen tieteellisen dogmansa määrittämistä.

Climategare e-mailit osoittivat esimerkiksi, että jotkut joukkueen jäsenet tunsivat vaivaantuneisuutta näkökantansa vuoksi, jotkut jopa kyseenalaistivat tarpeen erasoida MWP,n olemassaolo 1000 vuotta aiemmin.

Briffa, yksi johtavista ilmastoammattilaisista sanoi, tiedän että on paineita luoda kiva pieni tarina kuten  ’nykyinen ennennäkemätön lämpeneminen tuhansiin vuosiin tai pidempäänkin proxy datassa’ mutta todellisuudessa astelma ei ole niin yksinkertainen … Uskon että nykyinen lämpeneminen vastaisi 1000 vuoden takaista.

Lupuksi, Briffa ja muut jäsenet voittivat epäilyksensä ja saattivat päätökseen dogmansa. YK,n IPCC,n, suurimman ilmastonmuutosauktoriteetin kaikista, avulla, he julkaisivat sen mistä oli tuleva heidän liikkeensä  ikoni – lätkämailagrafin. Tämä ikoni osoitti lämpötilojen olleen stabiileja viimeiset 1000 vuotta – – ei Keskiajan lämpökautta, ei edes Pikkujääkautta muutama vuosisata sitten.

Mutta YK,n virallinen todistus ettei MWP,tä ollut ei erasoinut lukemattomia määriä koulukirjoja, tietosanakirjoja, ja muita opiskelulähteitä, jotka väittivät olleenkin. Niiden uudelleenkirjoitus veisi vuosikymmeniä, aika joita joukkion jäsenillä ei ollut jos meinasivat pelastaa globen lämpenemiseltä.

Sen sijaan joukkion jäsenet kääntyivät ystäviensä puoleen mediassa blogosfääriin, luoden web sivun nimeltään RealClimate.org   ”idean ollessa meillä työskentelevillä ilmastotiedemiehillä pitäisi olla paikka mihin voisimme asettaa nopean vastineen oletettaville ”pommi” papereille kierroksella apunaan ”taistelu disinformaatiota vastaan”, selitti yksi e-mail vertaillessaan lätkämailaan ja mihin tahansa muuhun kohdistuvaa kritiikkiä joka olettaisi etteikö tämän päivän lämpötila olisikaan tallennetun ajan kuumin.

Yksi yhdeksästä Realclimate teamin jäsenistä, UK. softainsinööri ja Viherpuolueen aktivisti William Connolley — ottaisi osakseen eritysen ratkaisevan vastuun.

William Connolley, softainsinööri, viherpuolueen aktivisti.

. William Connolley 2008 Cropped.jpg

Connolley otti kontrolliinsa kaiken ilmastosta eniten käytetystä informaatiolähteestä- Wikipediasta. Aloittaen helmikuussa vuonna 2003, juuri kun vastarinta joukkiota vastaan oli kiinteytymässä, Connolley sijoittui töihin Wikipedia sivustolle.

Hän uudelleenkirjoitti Wikipedian artikkelit globaalista lämpenemisestä, instrumentaalisista lämpötilanmittauksista, kaupunkilämpösaarekkeista, ilmastomalleista, globaalista kylmenemisestä. Helmikuun 14. hän alkoi erasoimaan pikkujääkautta, lokakuussa keskiajan lämpökautta. Marraskuussa hän kiinnitti huomionsa lätkämaila graafiin. Hän uudelleenkirjoitti artikkelit ilmaston lämpenemisen politiikasta ja tiedemiehistä jotka olivat skeptisiä joukkiota kohtaan. Richard Lindzen ja Fred Singer, kaksi maailman arvostetuinta ilmastotiedemiestä olivat hänen aikaisimpien kohteidensa joukossa, joita seurasi muita joita joukkio eritysesti vihasi, sellaisia kuten Willie Soon ja Sallie Balaunas Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics, keskiajan lämpimän asiantuntijoita.

Kuten kerrottu, Connolley loi tai uudelleenkirjoitti 5428 yksittäistä Wikipedia artikkelia. Hänen kontrollinsa Wikipediaan oli yhä suurempi, miten tahansa, asema minkä hän saavutti Wikipediassa web sivun ylläpitäjänä salli hänen toimia seurauksitta. Kun Connolley ei pitänyt jonkuin artikkelin sisällöstä, hän poisti sen — yli 500 artikkelia erilaisine kuvauksinenen katosi hänen kättensä kautta. Kun hän pettyi joihinkin argumentoijiin hän yleensä esti heidän pääsynsä sivulle – yli 2000 Wikipedia artikkelintekijää löysi itsesä estettyinä tekemästä uusia artikkeleja. Avustajat joiden kirjoitukset myötäilivät Connolleyn globaalin lämpenemisen näkemyksiä, vastaavasti palkittiin Wikipedian siunauksin. Tällä tavoin Connolley käänsi Wikipedian globaalin ilmastonlämpenemisliikkeen lähetysasemaksi

Keskijan lämpöjakso katosi, kuten kritiikkikin globaalin lämpenemisen ortodoksisuuteen. Climategate e-mailien paljastuminen paljasti katoamistempun. Suurenmoinen Keskiajan lämpökausi pysyy historiankirjoissa, ehkä pienellä lisäyksellä joka kuvaa kuinka joukko kuuhulluja kerran yritti saada sen katoamaan.

Lähde: http://www.nationalpost.com/opinion/columnists/story.html?id=62e1c98e-01ed-4c55-bf3d-5078af9cb409

 

Mainokset