Saburo Sakai atomipommista.

Kerran olin keskustelupaneelissa Enola Gay pilotin Eversti Paul Tibbetsin kanssa ja joku kysyi minulta mitä ajattelen A-pommista. Minä sanoin ”Jos Japanilaisilla olisi ollut pommi ja minun olisi käsketty lentää sitä kantavaa konetta ja pommittaa San Fransiskoa tai vastaavaa olisin tehnyt sen mielelläni. Se on sotilaan työtä. Totella määräyksiä ja taistella maansa puolesta.

Ajattelen että Tibbets oli USA,n suuri sankari. Lentää sinne vain kahdella B29 koneella ilman hävittäjäsaattuetta vaatii paljon uskallusta. Siihen aikaan kukaan ei tiennyt paljoakaan A-pommista, ei ollut kansainvälistä sopimusta sen käyttöä vastaan, kuten oli kemiallisilla aseilla. Amerikkalaiset jopa pudottivat lentolehtisiä varoittaakseen Hiroshiman asukkaita uuden aseen käytöstä. Se on juuri sotaa.

Sakai phone card

Saburo Sakai

 

 

 

 

 

 

 

Japanilaisetkin Yrittivät Tehdä Atomipommin.

Kaikessa uutisoinnissa koskien Obaman Hiroshiman vierailua Japanissa kukaan ei maininnut tosiasiaa että Japanilaiset olivat samaan aikaan työskentelemässä oman atomipomminsa parissa ja olisivat käyttäneet sitä USA,ta vastaan jos olisivat kyenneet. Eikä mitään sanottu siintä että he olivat paljon lähempänä A- pommin valmistumista kuin useimmat Amerikkalaiset tietävätkään.

Japanilaiset olivat alkaneet kehittää uraanipommia jopa ennen yllätyshyökkäystä Pearl Habouriin joulukuussa 1941, joka tappoi noin 2000 Amerikkalaista aloittaen sodan Amerikkaa vastaan. Heillä oli huipputiedemiehiä työskentelemässä atomipomminsa kanssa, muunmuassa Hideki Yukawa tuleva Nobelisti. Sodan kulkiessa Japanilaiset käyttivät miljoonia ohjelmaan, metsästäen uraania, rakentaen rikastuslaitteita, suunnitellen toimivaa pommia, nostaen ohjelmansa huipputärkeäksi sodan loppuun mennessä etsiessään raivokkaasti ihmeaseita kääntääkseen vastaisen sodan vuoroveden takaisin puolelleen. Jos Amerikkalaiset A-pommin käytön sijaan olisivat nousseet maihin Japaniin, olisi se ollut kertakaikkiaan tuhoisaa. Kamikazet olivat olleet jo kyllin pahoja. Voi vain kuvitella jos ne olisivat olleet aseistettu ydinaseilla.

Tietystikkään tästä ei mainittu sanallakaan Obaman ei-pahoittelu pahoittelussa Japanissa. Hän ehkä tiesi tai ei tiennyt tästä historiasta, niin menestyksekkäästi Japani ja Amerikan vasemmisto ovat haudanneet sen. Kummatkin haluavat esittää Japanin ainoastaan pommin uhrina. Se pitää Japanin omantunnon puhtaana osastaan toisen maailmansodan hirmutöissä, ja auttoi sodan jälkeen saamaan kipeästi tarvittua apua. Vasemmistolle se tekee hyökkäämisen Amerikkaa vastaan helpommaksi jos tämä osa atomipommitarinaa pysyy haudattuna.

A correspondent examines the aftermath in Hiroshima in 1945

 

Mutta totuutta ei voi haudata. Japanilaiset eivät ole tyhmiä. Kuten muutkin valtiot 1940 luvun lopulla, tulivat tietoiseksi mielettömästä aseesta jakamalla atomi. He alkpoivat tutkimaan sitä, kuten tekivät Saksalaiset ja USA. Kun suunnittelivat sotaa Amerikkaa vastaan he eivät ajatelleet tarvitsevansa sitä. Tuhottuaan US. laivaston Pearl Habourissa he suunnittelivat lyhyttä sotaa jossa voisivat kaapata paljon Aasiaa nopeasti ja sitten esittää rauhaa. Mutta se ei mennyt siten. USA iski takaisin  peräänantamattomasti.

Kuvahaun tulos haulle battle of midway

Sota juuttui sijoilleen. Japanilaiset alkoivat menettää suojaavaa laivastoaan ja sitävastoin Amerikkalaiset liittolaisineen alkoivat valloittaa takaisin alueita joita Japani oli valloittanut. Sodan vuoroveden kääntyessä Japanin atomipommiprojekti joka oli hajallaan armeijan ja laivaston laboratorioihin alkoi yhdistyä ja saada vauhtia.

Japanin tiedemiehet tiesivät  miten tehdä pommi. Vuonna 2002  löydetyt dokumentit esittivät varsinaisen kaavakuvan pommista. Heidän ongelmansa oli teollinen voima ja fissiokelponen materiaali. Niitä ei ollut paljon Japanissa. Heidän piti tuoda uraania – ja muita fissiokelpoisia malmeja kuten Thorium joita tarvitsivat enemmän ydinsuunnitelmissaan. Yksi tärkeimmistä ohjelma-alueista Tokiossa Rikken Laboratorio kehitti rikastuslaitteita erottamaan isotooppeja, elintärkeitä atomipommin tekemisessä. Mutta alkuvuonna 1945 B29 pommikoneet tuhosivat laboratorion. Kuitenkin Rikken rikastinta käytettiin prototyyppinä ja useita rikastimia siirrettiin Koreaan mikä oli suhteellisen rauhassa pommituksilta.Oli olemassa myös Japanilaisia atomipommipyrkimyksiä Mantshuriassa ja muualla Kiinassa mikä on vähemmän tiedossa.

Kun U.S. lähestyi Japanin maaperää, Japanin sotahallinto laittoi atomipommin kehittämisen etusijalle. Armeija ja Laivasto alkoivat tehdä yhteistyötä keskenään. Kiihkeät toimet haalia lisää uraania laitettiin alulle mukaanlukien yitys saada sitä Saksalaisilta. Toukokuussa vuonna 1945 viimeinen Natsisukellusvene lähti Kielistä, Saksasta varustettuna uraanilla joka oli tarkoitus salakuljettaa Japaniin. Uraanin tarkkaa pitoisuutta – mikä olisi helposti erotettavissa isotoopista U235 ei ole koskaan julkistettu. Japanilaisten ikävyydeksi, mielummin kuin teki vaarallisen matkan Tyynenmeren yli, sukellusvene tulikin antautuneeksi Atlantilla, ja ymmärrys sen lastista jäi lopullisesti haudatuksi hallitusten salaisiin arkistoihin.

Koreassa, juuri Hiroshiman pommituksen jälkeen, US. tiedustelu sai raportin että Japanilaiset tekivät ydinpommikokeen rannikolla. Raportit sisältöineen selvisivät hyvin miehityksestä, mutta Venäläiset ensitoimenaan Sodassa Japania vastaan sodan viimeisinä päivinä ryntäsivät sisään ja ovat näihin päiviin asti pitäneet  tämän alueen – Pohjois Korean – läntisten tutkijoiden ulottumattomissa.

Venäläiset olivat seuraava valtio joka räjäytti ydinpommin Tiedusteluraportit kertoivat että he ottivat Japanilaiset ydintiedemiehet ja integroivat heidät atomiohjelmaansa. Kuinka paljon Japanilaiset tiedemiehet auttoivat? Tämä on toinen vastaamaton kysymys. Tiedustelu raportoi heidän jättäneensä jälkeensä maanalaisia järjestelmiä,  atomipommitehtaita luoliin Pohjois Koreaan. Voimme epäillä että suuruudenhullu Pohjois Korea jatkaa yrittämällä olla piikki giganttien kuten Amerikan lihassa sapelit kalisten sen uhan voimalla minkä Japanilaiset jättivät.

On vieläkin opittavaa Japanin ydinpommiohjelmasta. Tiedämme kuitenkin tarpeeksi sanoaksemme varmasti heidän työskennelleen Atomipommin kanssa itse, ja jos olisivat onnistuneet, Obama, Amerikkaa syyttävä vasemmisto, sekä muu maailma omaisi täysin erilaisen näkemyksen. Kuten onkin, Japanin yritykset sekä aikomukset pysyvät haudattuina –  kuten totuuskin.

Lähteet:

Robert K. Wilcox is the author of  Japan’s Secret War: Japan’s race against time to build its own atomic bomb

 

http://www.warbirdforum.com/sakai.htm

http://www.americanthinker.com/articles/2016/05/the_japanese_were_trying_to_make_an_atomic_bomb_too.html

 

 

 

 

 

Mainokset