Vihreä Energia Saattaa Olla Juuri Maksanut Britannialle      40 000 Työpaikkaa

Port Talbot, By Grubb at English Wikipedia (Transferred from en.wikipedia to Commons.) [Public domain], via Wikimedia Commons
Tata Steel on julkistanut  vetäytyvänsä välittömästi Britanniasta, uhaten 4000 terästyöläisen  ja 40 000 siitä riippuvaisen teollisuuden työpaikkaa. Pääsyy tähän Britannian  hylkäämiseen on korkeampi hinta, minkä Tata on pakotettu maksamaan energiasta, kiitos Britannian vihreän energian politiikan.

Tatan päätös on kuitenkin kuolinisku teräkselle UK,ssa, laajoine teollisine ja poliittisine seurauksineen. 4000  työpaikan vaarantuminen UK,n suurimman terästehtaan Port Talbotissa, yhteisössä joka on tämänpäivän terästeollinen synonyymi vuosisadan takaiselle  Jarrowille  laivatelakoineen, on ilmeistä. Mutta Tata tehtaiden sulkeminen, jos se etenee, uhkaa 40 000 työpaikkaa maanlaajuisesti, pilkaten ”aktiivista ja kestävää teollisuus-strategiaa” jota Valtiosihteeri George Osborne puolusti viime Marraskuussa.

Voisi kuulostaa hullulta luulla ettei terästeollisuuden kohtaamissa ongelmissa olisi jotain mitä valtiojohtoinen määrätietoinen puuttuminen ei voisi ratkaista.. Globaali terästeollisuuden markkinavoima on siirtynyt ratkaisevasti Kiinalle, samanaikaisesen UK,n vuosikymmenten ali-investointien ja pitkäaikaisen kilpailukyvyn laskun kanssa. UK,n teräksen kansainvälistä kilpailukykyä ei voi yksinkertaisesti sivuuttaa merkityksettömänä, ainakaan aikana jolloin julkinen rahoitus pysyy tiukkana. Tata kaikenkaikkiaan on yhtiö joka ennätyksellisellisesti yrittää olla pitkäjänteinen. Se investoi uuteen sulattoon Port Talbotiin. Mutta teräksen peruskustannuksista, erityisesti hinta joka energiasta on maksettava, jättää sen haavoittuvaksi ylitarjonnalle joka on seurausta Kiinan talouden hidastumisesta. Kiina on valmiudessa purkamaan terästä markkinoille pohjahinnoin tyrmätäkseen kilpailijansa markkinoilta, mukaalukien UK.

Johtava Brittiläinen vasemmiston.oppositiopoliitikko Jeremy Corbyn, voimakas uudistuvien energialähteiden kannattaja, on vaatinut Parlamentin koollekutsumista käsittelemään valtion takaamia tukiaisia ja muita kiireellisiä toimia estääkeen terästeollisuuden työpaikkojen menetykset. Valitettavasti Corbynin listassa vaadittavista toimista ei tule esille työpaikkojen perimmäisen syyn kampittamista – Britannian pähkähullun energianhinnan.

Lisäys Talbotista : https://youtu.be/9KToQ3R6FcA
Lähde: WUWT
Mainokset