Maailman Suurinta Vihreän Energian Yhtiötä Odottaa Konkurssi

SunEdison, joka julistaa itseään maailman suurimmaksi vihreän energian yhtiöksi saattaa pian hakea konkurssisuojaa äskettäisen Arvopaperi ja Pörssikomitean (SEC) ilmoituksen mukaan yhtiön ollessa maksuvalmiusvaiikeuksissa huolimatta saamistaan hallituksen tukimiljoonista.

SEC.in  kirjaaman Terraform Global Inc., SunEdisonin yksikkö, jättämän hakemusen mukaan, väitetään “ SunEdison’in maksuvaikeuksien vuoksi olemassaolevan olennainen  riski että SunEdison tulee pian hakemaan konkurssisuojaa”. Sekä SunEdison että TerraForm viivästyttävät vuositilinpäätöstään SEC,ille

 

Uutiset SunEdisonia uhkaavasta konkurssihakemuksesta tulivat sen jälkeen kun yhtiön   osakkeet putosivat 95% viimeisten 12 kuukauden aikana osakkeita vaihdettaessa alle 1$  ensimmäisen kerran senjälkeen kun vihreä energiayhtiö tuli julkisuuteen vuonna 1995. SunEdisonin markkina-arvo putosi 10 miljardista $ Joulukuussa 2015 tämänpäivän 400 miljoonaan $

 

Uutiset levisivät myös kun SEC julkisti käynnistävänsä tutkimuksen SunEdisonin pörssitiedotteista osakkaille, liittyen yhtiön maksukykyyn. SEC,n toimeenpanevat virkamiehet ”tutkivat josko SunEdison liioitteli maksukykyään viimeisen romahduksen aikana väittäessään omaavansa yli 1 miljardi $ käteistä” The Wall Street Journalin mukaan.

SunEdison rakentaa ”kehittynyttä aurinkoteknologiaa ja kehittaa, rahoittaa, asentaa ja toimii hajautettujen aurinkovoimajärjestelmien parissa ” yhtiön Web sivun mukaan .Mutta tämä aurinkoyhtiö on saanut miljoonia US. veronmaksajilta.

Työvoimaa edustava unioni Good Jobs First raportoi ensimmäisenä että SunEdison ja sen sisaryhtiöt saivat lähes 650 miljoonaa $ tukiaisia ja verohelpotuksia hallitukselta vuodesta 2000. Se oli 13. eniten tuettu yhtiö Amrikassa.

Lähde: GWPF

Mainokset