Uudelleenpostaus Stop These Thingsturbine-fail

 

Saksalaiset siirtyivät tuulivoimaan tiukimmin ja nopeimmin kuin kukaan muu – ja sen toteuttamisen seuraukset ovat nyt kostautumassa.

Tuet ovat olleet kolossaalisia ja vaikutukset energiamarkkinoille kaoottisia.

Noin 800,000 Saksalaiskotia on kytketty irti verkosta, kaunistellusti sanotun energiaköyhyyden uhreja. Energiaköyhät saksalaiset, jäätymisen sijaan kahmaisivat kirveensä ja marssivat metsään parantaakseen energiavarmuuttaan – vaikkakin metsänvartijat ilmeisesti näkevät sen häpeämättömänä metsävarkautena.

axeman_thumb[1]

Saksan tehtailijat – ja muu energiaintensiivinen teollisuus – kohdatessaan yhäti kasvavat energialaskut ovat pakkaamassa suunnaten USA,han – missä energialaskut ovat 1/3 Saksan vastaavista. Ja ”vihreä” unelma tuhansien työpaikkojen luomisesta tuulivoimateollisuuteen on osoittautunut juuri siksi:  unelmaksi.

Saksan sähköverkosta vastuussa olevat ovat astuneet esiin vaatien loppua hulluudelle joka yrittää sovittaa kokonaan säästä riippuvan tuotantolähteen sellaiseen mihin sitä ei ole ikinä suunniteltu eli sopeutumaan päivittäiseen kaaokseen:

Saksan Tuulivomafiasko Eskaloituu: Sähköverkko Romahduksen Partaalla

Kannattavuus on niin hämärä että luulisi “Energiewenden” kootun kasaan  DDR,n aivotrustissa ennen Berliinin muurin murtumista vuonna 1989.

Saksassa noin 100 miljardia € on jo palanut uusiutuvien tukiaisiin, paraikaa viherverot maksavat 56 miljoonaa € joka päivä. Ja tällä tuuli ja aurinkovoiman tukitasolla näyttävät Saksalaiset maksavan 20 miljardia € vuosittain energiasta joka myydään energiamarkkinoilla noin 2 miljardilla Eurolla.

Haaskaamalla 18 miljardia € vuodessa energiaan – Saksalaisten hyvinvoinnin oleellisista lähteistä – pitäisikö heidän kysyä reilu ja järkevä kysymys: kuinka paljon energiaa he saavat miljardeilla jotka ovat heittäneet – ja jatkavat heivaamistaan tuuleen ja aurinkoon? Vastaus on  – merkityksettömät 3.3%  EI  PALJON.

Saksalaisille tämä kaikki voi olla tarpeeksi epätoivoista – vastoin väitettyä ”Energiakäännöksen” ympäristöllistä tarkoitusta – CO2 päästöt ovat kasvussa, ei laskussa, kuten on luvattu ja ennustettu.

Jos planeetan ”pelastaminen”  – kuten meille on toistuvasti kerrottu – kaikenkaikkiaan vähentämällä ihmisperäisen, hajuttoman, värittömän, luonnollisesti alle 1% pitoisuudella esiintyvän, kaikelle maan elämälle olennaisen kaasun emissiota – silloin Saksan energia/ympäristöpolitiikka on maninfestinomaisesti epäonnistunut. Ja kuinka kallis virhe se onkaan.

Lähde: Tallbloke

Mainokset