Bloomberg’in Uudistuva Fantasiamaa

 

http://about.bnef.com/blog/liebreich-europe-at-a-clean-energy-crossroads/

Eurooppa uusiutuvan energian tienhaarassa.

Liebreich, kuvailtuaan miksi edistää uusiuuvia energiamutoja EU,ssa on epäonnistunut, ollen siten loihe lausumaan:

Kaiken tämän tragedian takana on se että Eurooppa on menettänyt uudistuvan energian ylivoimaisuutensa juuri kun vihreä energia on halpenemassa täysin kilpailukykyiseksi ilman tukiaisia enenevissä osissa maailmaa. Jos aurinkovoimaa pystytään rakentamaan 5.85 US. sentillä kWh Dubaissa tai $ ,8 senttiä kWh Perussa tai 6,4 sentillä Intiassa, miksei Italiassa, Espanjassa, Portugalissa,  Kreikassa, Marokossa tai Kroatiassa kyetä?

Jos tuulivoimaa voidaan toimittaa 3 US. Sentillä kWh Marokossa ja 4 sentillä kWh USA,ssa miksei Ranskassa, Espanjassa, Portugalissa tai herran tähden UK,ssa?

Kun Brittiläiset kommentaattorit ja poliitikot arvioivat uudistuvaa energiaa järjettömän kalliiksi, he eivät selvästikkään havaitse kuinka huvittavilta kuulostavat kenelle tahansa joka on tutustunut kustannuksiin ympäri maailman, ymmärtämättä yhdeksi syyksi energiapolitiikan epävarmuuden jonka luomiseen ovat itse osallistuneet.

Hän epäonnistuu selittämään, jos tuuli/aurinko ovat niin halpoja, miksi ne tarvitsevat tukiaisia lainkaan.Mutta katsokaamme lähemmin väitettyjä kustannuksia, jotka ovat aina otettava mukanaan suuri hyppysellisen suolaa.He eivät varmastikkaan asetu vastaan mitä US EIA sanoo.

Heidän mukaansa maatuulivoiman kustannukset ovat 73,60 $/kWh ja aurinkovoiman 125,30$.Huomioikaa myös että kustannukset perustuvat epärealistisen korkeisiin 36% ja 25% käyttökertoimiin, DECC,in mukaan 26% ja 11%.

https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2015/10/18/the-real-cost-of-wind-power/

Ovatko aurinkovoiman kustannukset itseasiassa 5,85 senttiä Dubaissa, ei todellakaan tiedetä. Mutta autiomaassa sijaitsevat aurinkopaneelit ovat tuskin verrattavissa vastaaviin pohjois Euroopassa. Eli miten vertailla uudistuvan energian hintaa konventionaaliseen UK,ssa.

Aurinko

Aloittakaamme tarkastelemalla ensimmäisen CfD auction huutokaupan tulosta viime vuonna.

https://www.gov.uk/government/statistics/contracts-for-difference-cfd-allocation-round-one-outcome

 

Muistakaamme että nämä ovat vain onnistuneita tarjouksia huutokaupassa – rajatut huudot voivat olla korkeampiakin. Kolme neljästä aurikohuudosta saavuttivat £79.23/MW vasarahinnan, kaukana oletettujen Dubain hintojen yläpuolella.

Sitäpaitsi nämä ovat vuoden 2012 hintoja, CfD tilasto osoittaa kätevästi nykyisen hinnan asettuneen £83.22/MWh, mikä tulee olemaan indeksi seuraaviksi 15 vuodeksi.

Lähde: https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/

Ilkka

Mainokset